Burrata med sprødt forårsgroent, boghvede og frisk basilikum.jpg
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Burrata med sprø grønnsaker, bokhvete og frisk basilikum

Knasende, lett og deilig forrett som smaker godt på vårens første utekvelder.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Sprø grønnsaker

  • 1 ss bokhvetekjerner
  • ½ agurk
  • ½ bunt reddiker
  • ½ potte frisk basilikum
  • 1 avokadoer
  • sitron, saften
  • olivenolje
  • flagksalt og pepper
  • 1 burrata
  • surdeigsbrød
  • olivenolje

Slik gjør du

Sprø grønnsaker

  1. Rist bokhvetekjernene sprø i en tørr stekepanne.
  1. Del agurken i to, og fjern kjernen med en skje. Skjær den deretter i grove biter.
  1. Rens reddikene, og skjær i skiver.
  1. Knip blader av basilikumen.
  1. Del avokado, fjern steinene, og skjær kjøttet i terninger.
  1. Drypp sitronsaft over.

Servering

  1. Vend agurk, reddiker, avokado og basilikum forsiktig sammen, og fordel i 4 serveringsboller.
  1. Drypp av burrataene, og del dem.
  1. Legg en halv burrata i hver bolle med salat, og drypp olivenolje over.
  1. Krydre med flaksalt og pepper, og topp med ristet bokhvete
  1. Server med skiver av surdeigsbrød og olivenolje