En helt vegetarisk forrett som vil friste på en varm sommerdag.
Av
Lone Kjær
— 16. juli 2024
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
1
agurker
1
avokadoer
½
liten løk
½
liten håndfull bladpersille – alternativt kruspersille
½
chili
Saft av 1 sitron
1½
dl
kald grønnsakbuljong
2½
dl
gresk yoghurt, 10 %
Flaksalt og pepper
Slik gjør du
Skjær topp og bunn av agurkene, skrell dem og skjær deretter i grove biter. Del avokadoene, fjern steinene og skjær kjøttet i biter. Skrell og hakk løken. Skyll persillen og hakk den. Del chilien, skrap ut kjernene og grovhakk chilien.
Ha agurk, avokado, løk, persille og chili i en blender. Press sitronsaft over, og tilsett buljong. Blend og ha deretter i yoghurten. Blend til du har en jevn konsistens.
Juster eventuelt med mer buljong avhengig av hvor tykk du ønsker at suppen skal være.
Smak til med flaksalt og pepper.
Topping
1 agurk i strimler, bruk gjerne en grønnsakskreller.
4 kvister bladpersille – alternativt kruspersille eller karse
Olivenolje
Servering
Anrett suppen i serveringsskåler, og topp med agurk og bladpersille. Drypp litt olivenolje over og server.