© Tia Borgsmidt

Agurksuppe med urter

En helt vegetarisk forrett som vil friste på en varm sommerdag.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 agurker
  • 1 avokadoer
  • ½ liten løk
  • ½ liten håndfull bladpersille – alternativt kruspersille
  • ½ chili
  • Saft av 1 sitron
  • 1½ dl kald grønnsakbuljong
  • 2½ dl gresk yoghurt, 10 %
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær topp og bunn av agurkene, skrell dem og skjær deretter i grove biter. Del avokadoene, fjern steinene og skjær kjøttet i biter. Skrell og hakk løken. Skyll persillen og hakk den. Del chilien, skrap ut kjernene og grovhakk chilien.
  • Ha agurk, avokado, løk, persille og chili i en blender. Press sitronsaft over, og tilsett buljong. Blend og ha deretter i yoghurten. Blend til du har en jevn konsistens.
  • Juster eventuelt med mer buljong avhengig av hvor tykk du ønsker at suppen skal være.
  • Smak til med flaksalt og pepper.

Topping

  • 1 agurk i strimler, bruk gjerne en grønnsakskreller.
  • 4 kvister bladpersille – alternativt kruspersille eller karse
  • Olivenolje

Servering

Anrett suppen i serveringsskåler, og topp med agurk og bladpersille. Drypp litt olivenolje over og server.