© Tia Borgsmidt

Kald ertesuppe

Sommerens beste ertesuppe serveres kald. Den deilige suppen tilberedes i forveien og serveres toppet med musserende vin.

Ertesuppe

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Ertesuppe

  • ½ løk
  • 150 g friske erter (frosne kan også brukes)
  • 12 g smør
  • 1 kvister timian
  • ¼ l kyllingbuljong
  • ½ dl kremfløte
  • ½ dl crème fraîche, 35 %
  • Flaksalt og pepper

Topping

  • 1 dl musserende vin
  • Erteskudd

Slik gjør du

  • Skrell og hakk løken. Smelt smør i en kjele, og stek løken til den er blank.
  • Ha ertene i kjelen, og vend dem forsiktig rundt. Tilsett timian og buljong, og la ertene koke på svak varme i cirka 5 minutter.
  • Ta kjelen av varmen. Fjern timian, tilsett fløte og crème fraîche, og blend suppen.
  • Smak til med flaksalt og pepper, og sett suppen i kjøleskapet til servering.

Servering

Fordel suppen i dype tallerkener, og hell musserende vin i hver, slik at suppen får et fint skum. Pynt med erteskudd.