Vannbakkelser
• Sett ovnen på 175 °C varmluft.
• Kok opp vannet. Skjær smøret i terninger, og smelt i det kokende vannet. Dryss i melet mens du visper, deigen skal slippe kjelekanten og bli fast og glatt. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt.
• Pisk sammen eggene, og tilsett eggene litt om gangen under kraftig omrøring.
• Bruk to skjeer, og fordel deigen i 12 små topper fordelt på to stekebrett kledd med bakepapir.
• Bak vannbakkelsene i 35–40 minutter til de er gylne og høye. Det er veldig viktig at du ikke åpner stekeovnsdøren for tidlig.
• Avkjøl vannbakkelsene på en bakerist.
Skalldyrsalat
• Sil vannet av krepsehalene og pill rekene.
• Rør sammen majones og crème fraîche. Skjær topp og bunn av selleristengene, og skjær dem i små terninger. Skyll og hakk urter.
• Vend sellerien i majonesblandingen sammen med gressløk og dill – men spar litt av urtene til pynt. Smak til med flaksalt og pepper. Vend krepsehaler og reker i blandingen.