Skalldyrsnacks
© Tia Borgsmidt

Skalldyrsnacks med vannbakkelser og skalldyrsalat

Liten snacks som holder seg fint et par dager hvis de oppbevares i en boks med tett lokk.

Skalldyrsnacks med vannbakkelser og skalldyrsalat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Vannbakkelser (ca. 12 stk)

  • 1 dl vann
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • egg

Skalldyrsalat

  • 50 g avsilte krepsehaler
  • 50 g ferskpillede reker
  • 1½ ss majones
  • ½ dl crème fraîche, 17 %
  • selleristenger
  • ½ bunt gressløk
  • ½ bunt dill
  • Flaksalt
  • Pepper

Slik gjør du:

Vannbakkelser

• Sett ovnen på 175 °C varmluft.

• Kok opp vannet. Skjær smøret i terninger, og smelt i det kokende vannet. Dryss i melet mens du visper, deigen skal slippe kjelekanten og bli fast og glatt. Ta kjelen av varmen, avkjøl litt.

• Pisk sammen eggene, og tilsett eggene litt om gangen under kraftig omrøring.

• Bruk to skjeer, og fordel deigen i 12 små topper fordelt på to stekebrett kledd med bakepapir.

• Bak vannbakkelsene i 35–40 minutter til de er gylne og høye. Det er veldig viktig at du ikke åpner stekeovnsdøren for tidlig.

• Avkjøl vannbakkelsene på en bakerist.

Skalldyrsalat

• Sil vannet av krepsehalene og pill rekene.

• Rør sammen majones og crème fraîche. Skjær topp og bunn av selleristengene, og skjær dem i små terninger. Skyll og hakk urter.

• Vend sellerien i majonesblandingen sammen med gressløk og dill – men spar litt av urtene til pynt. Smak til med flaksalt og pepper. Vend krepsehaler og reker i blandingen.