Grissini med ertekrem
© Tia Borgsmidt

Grissini med ertekrem

Sprø brødpinner med dipp av ferske erter. Server som forrett eller som en del av et større måltid.

Grissini med ertekrem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 Stenger

Deig

  • ¼ dl vann
  • ¾ g gjær
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ ss olivenolje
  • 18 g italiensk durumhvete (eller tipo 00)

Ertekrem

  • 14 g tinte erter
  • ¼ stilker frisk mynte
  • ¼ dl gresk yoghurt
  • ¼ stykk Sitron - saften fra sitronen
  • Flaksalt
  • Pepper

Slik gjør du:

Deig

  • Hell vannet i en bolle, og løs opp gjæren i vannet.
  • Tilsett salt og olivenolje, og elt inn durummelet.
  • Elt til deigen er glatt og smidig.
  • Dekk til bollen, og la deigen heve et lunt sted i ca. 1 time.

Steking

  • Sett ovnen på 225 ºC varmluft, og la et stekebrett stå i ovnen slik at det blir varmt.
  • Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til ca. 20 x 40 centimeter.
  • Dryss litt mel over deigen, og skjær den i ca. 1 centimeter brede strimler.
  • Tvinn hver strimmel forsiktig til lange, tynne grissinistenger.
  • Legg dem på bakepapir og pensle med litt olje.
  • Dryss over flaksalt.
  • Løft bakepapiret med grissiniene forsiktig over på det varme stekebrettet, og stek i ca. 8 minutter.
  • Avkjøl grissiniene på rist.
  • Oppbevar de avkjølte grissiniene i en kakeboks med tett lokk.

Ertekrem

  • Ta noen av ertene til side til pynt, og ha resten i en blender sammen med mynte, yoghurt og sitronsaft.
  • Kjør til en jevn krem, og smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  • Ha ertekremen i en skål, topp med hele erter og litt olivenolje, og server grissiniene ved siden av.
Grissini med ertekrem

Hjemmelagede italienske grissinistenger er uimotståelige. Bak en stor porsjon, de holder seg fint i en tett boks.

© Tia Borgsmidt