© Tia Borgsmidt Forrett Grissini med ertekrem Sprø brødpinner med dipp av ferske erter. Server som forrett eller som en del av et større måltid. Av Lone Kjær — 09. juni 2025 Grissini med ertekrem Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 Stenger + Deig ¼ dl vann ¾ g gjær ¼ ts flaksalt ¼ ss olivenolje 18 g italiensk durumhvete (eller tipo 00) Ertekrem 14 g tinte erter ¼ stilker frisk mynte ¼ dl gresk yoghurt ¼ stykk Sitron - saften fra sitronen Flaksalt Pepper Slik gjør du: Deig Hell vannet i en bolle, og løs opp gjæren i vannet. Tilsett salt og olivenolje, og elt inn durummelet. Elt til deigen er glatt og smidig. Dekk til bollen, og la deigen heve et lunt sted i ca. 1 time. Steking Sett ovnen på 225 ºC varmluft, og la et stekebrett stå i ovnen slik at det blir varmt. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til ca. 20 x 40 centimeter. Dryss litt mel over deigen, og skjær den i ca. 1 centimeter brede strimler. Tvinn hver strimmel forsiktig til lange, tynne grissinistenger. Legg dem på bakepapir og pensle med litt olje. Dryss over flaksalt. Løft bakepapiret med grissiniene forsiktig over på det varme stekebrettet, og stek i ca. 8 minutter. Avkjøl grissiniene på rist. Oppbevar de avkjølte grissiniene i en kakeboks med tett lokk. Ertekrem Ta noen av ertene til side til pynt, og ha resten i en blender sammen med mynte, yoghurt og sitronsaft. Kjør til en jevn krem, og smak til med flaksalt og pepper. Servering Ha ertekremen i en skål, topp med hele erter og litt olivenolje, og server grissiniene ved siden av. Hjemmelagede italienske grissinistenger er uimotståelige. Bak en stor porsjon, de holder seg fint i en tett boks. © Tia Borgsmidt Håndplukket til deg Forrett Østers med sjalottløk og hvit ponzu Forrett Asparges a la tarte tatin Forrett Skalldyrsnacks med vannbakkelser og skalldyrsalat Forrett Steinbitrogn med gruyère og karse Forrett Tartar med misodressing Forrett Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter