Sprøde hjemmelavet chips
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sprø chips med hjemmelaget dip

Hjemmelaget, sprø potetchips med dipp er en snack i verdensklasse. Server med et glass vin når gjestene ankommer.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Chips

  • 1 bakepoteter
  • 2½ dl smaksnøytral olje til fritering
  • Flaksalt

Dip

  • ½ bunt dill
  • 1 dl crème fraîche, 18 %
  • Hvitløksalt
  • Pepper

Slik gjør du

Chips

• Skrubb potetene, og skjær dem i tynne skiver på et mandolinjern. Legg dem i iskaldt vann en times tid. Drypp av potetene, og tørk dem godt.

• Varm olje i en kjele, og stek potetskivene – litt om gangen. Ta dem ut etter hvert som de blir gylne, og legg dem på fett- sugende kjøkkenpapir. Dryss flaksalt over.

Dip

• Skyll og hakk dillen fint. Rør den sammen med crème fraîche, og smak til med hvitløksalt og pepper.

Servering

• Server chips og dipp til et glass vin når gjestene ankommer.