Opskrift på rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas
© Ulf Svane

Breiflabb med sennepsfløte, bjørnebær og sprøtt bacon

Skjem bort deg selv eller gjestene dine med denne helt spesielle forretten som garantert gir en god start på middagen. Det meste kan lages dagen i forveien, slik at du kan slappe helt av på kvelden.

Breiflabb med sennepsfløte, bjørnebær og sprøtt bacon

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Havtaske

  • 200 g breiflabbfilet
  • ½ ss dill
  • ½ ts hakkede sennepsfrø
  • ½ ss salt
  • ½ ss sukker

Sennepsfløde

  • 1 dl kremfløte
  • ½ ts sitron
  • ½ ss grovkornet sennep
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 25 g bacon i små terninger
  • 4 stykk bjørnebør
  • ½ potte med skogsyre

Slik gjør du

  1. Rens og skjær breiflabbfiletene i mindre stykker.
  1. Bland dill med knuste sennepsfrø, salt og sukker, og dryss over breiflabbfiletene.
  1. Dekk med plastfolie og sett kjølig til neste dag.
  1. Stek baconet sprøtt i en tørr panne.
  1. Anrett sennepsfløten på bunnen av fire tallerkener.
  1. Legg tynne skiver av breiflabb oppå, og dryss over bacon.
  1. Pynt med bjørnebær og skogsyre.
  1. Hell fløten i en bolle.
  1. Press sitronsaften i fløten og rør godt rundt.
  1. La det stå og syrne på kjøkkenbenken i ca. 1 time.
  1. Rør inn sennep og smak til med salt og pepper.