Dampede asparges med sjøkreps
© Anders Schønnemann

Dampede asparges med sjøkreps og aïoli

Sjøkreps utstråler luksus, og vi serverer dem i herlig kombinasjon med asparges og en hjemmelaget safranaioli.

Dampede asparges med sjøkreps og aïoli

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Safranaïoli

  • 1 stykk eggeplommer, pasteuriserte
  • ½ fedd hvitløk
  • ½ klype safran
  • ½ ts dijonsennep
  • ½ stykk sitronsaft
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolje
  • Salt og pepper

Sjøkreps

  • 4 stykk sjøkreps
  • 10 g smør
  • ½ bunt dill
  • Salt og pepper
  • ½ bunt hvit asparges
  • ½ bunt grønn asparges
  • ½ Pakke salatblader
  • ½ bunt brønnkarse
  • ½ stykk sitron, skjært i båter
  • Brød

Slik gjør du:

  1. Pisk eggeplommene med presset hvitløk, safran, sennep og sitronsaft. Tilsett oljen dråpevis og pisk til majones.
  1. Smak til med salt og pepper.
  1. Rens og skyll sjøkrepsene i kaldt vann. Tørk dem av.
  1. Skjær eller klipp sjøkrepsene på langs.
  1. Legg dem i en ildfast form og fordel små smørklatter over.
  1. Dryss med dill og krydre med salt og pepper.
  1. Grill i ovnen i 5–7 minutter.
  1. Knekk av den nederste, trevlete delen på både grønne og hvite asparges.
  1. Skrell de hvite aspargesene fra toppen og ned, og damp dem i ca. 5 minutter. Damp de grønne i ca. 2 minutter til de er møre.
  1. Avkjøl aspargesene og skjær dem i mindre biter.
  1. Skyll salaten og tørk den godt.
  1. Anrett salat, asparges og sjøkreps på tallerkener.
  1. Dryss over brønnkarse og drypp med safranaioli.
  1. Server med sitron og grillet eller ristet brød.

Husk at en skyllebøtte ved bordet kan være en god idé.