Hvit asparges med fjordreker og brunet estragon-smør

Fjordreker og asparges er sommerens budbringere, og i kombinasjon med det brunede estragon-smøret blir det en himmelsk forrett. Server gjerne med en fyldig og deilig Chardonnay.

hvit asparges med fjordreker © Anders Schønnemann

Hvit asparges med fjordreker og brunet estragon-smør

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ bunt norske hvite tykke asparges
  • ¼ stykk sitron
  • 100 g fjordreker
  • 50 g smør
  • Salt og pepper
  • Surdeigsbrød

Slik gjør du

  • Knekk det nederste stykket av aspargesene, der hvor de knekker naturlig. Skrell dem fra hodet og ned.
  • Kok opp en stor gryte med vann.
  • Tilsett sitronsaft, og kok de hvite aspargesene i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelsen. Stikk i dem med en kniv. De skal slippe lett, men gjerne ha litt bitt.
  • La aspargesene renne av og avkjøl dem før de skjæres i biter på ca. 6 cm.
  • Brun smøret.
  • Hakk estragon, og vend det i smøret.
  • Anrett aspargesene med fjordreker, og drypp det brunede smøret over.
  • Krydre med salt og pepper, og server med tynne skiver ristet surdeigsbrød.