Asparges med rejer og hollandaise
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sprø asparges med reker og hjemmelaget hollandaise

En forrett som gir vårfornemmelse. Asparges, reker og fet, syrlig hollandaise er en enkel, men samtidig vidunderlig kombinasjon.

Sprø asparges med reker og hjemmelaget hollandaise

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Asparges med reker

  • 6 grønne asparges
  • 6 hvite asparges
  • ½ sitron, saften
  • 100 g reker
  • ½ potte bladpersille eller brønnkarse

Hollandaise

  • 75 g smør
  • 2 eggeplommer
  • ¼ sitron, saft
  • ¼ grønnsaksbuljong
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du

Asparges med reker

  1. Knekk av den nederste trevelete delen av aspargesene.
  1. Skrell de hvite aspargesene forsiktig fra hodet og ned.
  1. Damp hvite asparges i cirka 5 minutter, og grønne i 2 minutter i vann tilsatt sitronsaft.
  1. Avkjøl aspargesene

Hollandaise

  1. Smelt smøret på svak varme. Fjern skummet som legger seg på toppen.
  1. Pisk eggeplommer med sitronsaft og grønnsaksbuljong i en bolle over vannbad. Det er viktig at vannet ikke blir for varmt.
  1. Pisk det smeltede, klarede smøret i eggeblandingen – litt om gangen – og fortsett å piske til sausen legerer og blir fyldig og jevn.
  1. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Anrett med to typer asparges på hver tallerken.
  1. Topp med reker, hell saus over, og avslutt med urter.