© Tia Borgsmidt Forrett Aspargessalat med jordbær, urter og modnet ost Litt revet kvalitetsost er med på å gi retten et løft, både smaksmessig og visuelt. Av Lone Kjær — 22. juli 2024 Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + 6 grønne asparges 6 hvite asparges ½ ss smør 150 g jordbær ½ liten bunt koriander ½ liten bunt basilikum 25 g modnet havarti eller annen kittost Revet skall av 1 sitron Flaksalt og pepper 1 ss olivenolje Slik gjør du Knekk av de nederste trevlete delene av aspargesene. Skrell de hvite aspargesene fra hodet og nedover. Damp dem i vann tilsatt litt smør i cirka 4 minutter avhengig av tykkelsen. Grønne asparges dampes i 1–2 minutter. Rens og skyll jordbær. Skyll urter, og slyng dem tørre. Hakk urtene, og riv osten fint. Vend jordbær med urter, ost og revet sitronskall. Smak til med flaksalt og pepper. Servering Anrett de to typene asparges på et fat, og topp med jordbærsalsa. Drypp til slutt litt olivenolje over. Håndplukket til deg Forrett Asparges a la tarte tatin Forrett Grillede asparges på ricottakrem Forrett Asparges med klippfiskboller og fjordreker Forrett Hvit asparges med fjordreker og brunet estragon-smør Forrett Steinbitrogn med gruyère og karse Forrett Skalldyrsnacks med vannbakkelser og skalldyrsalat