© Tia Borgsmidt

Aspargessalat med jordbær, urter og modnet ost

Litt revet kvalitetsost er med på å gi retten et løft, både smaksmessig og visuelt.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 grønne asparges
  • 6 hvite asparges
  • ½ ss smør
  • 150 g jordbær
  • ½ liten bunt koriander
  • ½ liten bunt basilikum
  • 25 g modnet havarti eller annen kittost
  • Revet skall av 1 sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  • Knekk av de nederste trevlete delene av aspargesene. Skrell de hvite aspargesene fra hodet og nedover.
  • Damp dem i vann tilsatt litt smør i cirka 4 minutter avhengig av tykkelsen.
  • Grønne asparges dampes i 1–2 minutter.
  • Rens og skyll jordbær.
  • Skyll urter, og slyng dem tørre. Hakk urtene, og riv osten fint. Vend jordbær med urter, ost og revet sitronskall.
  • Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

Anrett de to typene asparges på et fat, og topp med jordbærsalsa. Drypp til slutt litt olivenolje over.