Forrett
© Tia Borgsmidt

Grillede asparges på ricottakrem

Nyt sesongens asparges mens de er her! Vi griller dem og de serveres på en deilig kremet ricottabunn.

Grillede asparges på ricottakrem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Ricottakrem

  • 100 g ricotta
  • 1 ss basilikumpesto
  • ½ ss olivenolje
  • 25 g fint revet parmesan
  • Flaksalt
  • Pepper

Grillede asparges

  • 6 hvite asparges
  • 6 grønne asparges

Pynt

  • ½ potte erteskudd
  • Eventuelt spiselige blomster
  • Flaksalt
  • Pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du:

Ricottakrem

  • Rør sammen ricotta, pesto, olivenolje og revet parmesan.
  • Smak til med flaksalt og pepper.

Grillede asparges

  • Knekk av den nederste trevlete delen av aspargesene.
  • Skrell de hvite aspargesene fra toppen og ned.
  • Pensle alle aspargesene med olivenolje, og grill dem til de er møre og har fine grillstriper.
  • Grill grønne asparges i ca. 2 minutter på hver side, og hvite i ca. 4 minutter på hver side – avhengig av tykkelsen.

Servering

  • Fordel ricottakrem i dype tallerkener, og topp med grillede asparges.
  • Pynt med erteskudd og eventuelt spiselige blomster.
Forrett

Asparges er en av Skandinavias fineste delikatesser – bruk dem mens de er i sesong. Glass fra The Table Project, linservietter fra Langkilde & Søn og privateide tallerkener.

© Tia Borgsmidt