© Tia Borgsmidt

Jordskokkrem med hvit fisk og brunet smør

Høsten er her, og vi ønsker vinden, regnet, mørke kvelder og gode venner velkommen til et måltid basert på årstidens råvarer. Her får du oppskriften på en forrett med jordskokkkrem, hvit fisk og brunt smør.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Jordskokkkrem

  • ½ løk
  • ½ fedd hvitløk
  • 150 g jordskokk
  • ½ ss olivenolje
  • kvister timian
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1 dl kremfløte
  • Flaksalt og pepper

Hvit fisk

  • 200 g hvit fisk, for eksempel torsk, med skinn
  • Flaksalt og pepper
  • 25 g smør til steking
  • Frisk timian til pynt

Brunet smør

  • 50 g smør
  • 1 ss hasselnøtter

Slik gjør du

Jordskokkrem

  • Skrell og finhakk løken. Press hvitløken. Skrell jordskokkene og skjær dem i små biter.
  • Varm oljen i en kjele, og stek løk, hvitløk, jordskokker og timiankvister i et par minutter.
  • Ha i buljongen, og la jordskokkene småkoke på svak varme i cirka 30 minutter, til de er møre.
  • Hell buljongen over i en bolle, og kjør jordskokkene i en blender. Tilsett fløte, og spe med buljong til du har en jevn og fin krem. Smak til med flaksalt og pepper.

Stekt Fisk

  • Skjær fisken i 4 pene stykker. Krydre med flaksalt og pepper. Smelt smøret i en stekepanne, og stek fisken med skinnsiden ned til den er sprø.
  • Vend forsiktig, og stek til fisken flaker seg når du trykker lett på den.

Brunt Smør

  • Ha smøret i en kjele, og brun det. Tilsett hakkede hasselnøtter.

Servering

  • Anrett jordskokkremen i bunnen av tallerkenene.
  • Legg på et fiskestykke, og drypp brunt smør over.
  • Pynt med timian.