© Tia Borgsmidt

Fritert blekksprut med estragonmajones og sprø salat

Uformell og uimotståelig. Fristende friterte blekksprutringer med hjemmelaget majones og knasende salat er kveldens forrett.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Fritert blekksprut

  • 200 g renset blekksprut
  • ½ ss hvetemel
  • ½ egg
  • 33 g panko
  • Flaksalt og pepper
  • Nøytral olje til fritering

Estragonmajones

  • ½ eggeplommer
  • Saften av ½ sitron
  • ⅓ ts sennep
  • ¼ ts flaksalt
  • ½ dl olivenolje
  • liten håndfull frisk estragon
  • Nykvernet pepper

Grillet sitron

  • 1 sitroner

Sprø salat med lagret ost

  • ½ Crispi-salater (eller en annen sprø salat)
  • 16 g fast, lagret ost – som norsk gouda eller fanaost
  • ½ ss salte mandler
  • Extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

Fritert blekkstprut

  • Skjær blekkspruten i ringer og tørk dem godt. Fordel mel, sammenvispe- de egg og panko i tre boller. Krydre pankoen med flaksalt og pepper.
  • Vend blekksprutringene først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
  • Varm opp olje i en gryte og friter, litt om gangen, i cirka 5 minutter.
  • Løft dem ut med en hullsleiv og legg over på kjøkkenpapir.

Estragonmajones

  • Pisk sammen eggeplommer, sitronsaft, sennep og salt. Tilsett oljen gradvis i en tynn stråle mens du pisker, til du får en tykk og kremet majones.
  • Skyll og tørk estragon. Hakk den fint. Rør den inn i majonesen, og smak til med pepper og eventuelt litt ekstra salt.

Grillet sitron

  • Varm opp en grillpanne. Skjær sitronene i to, og grill dem med snittflaten ned til de er gylne.

Sprøsalat med lagret ost

  • Skyll salaten hvis nødvendig.
  • Riv osten grovt.
  • Vend sammen salat og ost, og smak til med olivenolje, flaksalt og pepper.
  • Hakk mandlene grovt og dryss over.

Servering

  • Anrett blekksprut, estragonmajones og salat på fat og i boller. Server og del ved bordet.

LES OGSÅ