© Tia Borgsmidt

Østers med sjalottløk og hvit ponzu

Norske østers er i verdensklasse. Server dem som en appetittvekker med sjalottløk og japansk hvit ponzu.

Appetittvekker: Østers, sjalottløk og hvit ponzu

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 østers
  • 1 sjalottløk
  • 6 kvister koriander
  • 1 dl hvit ponzu
  • 1 flaske musserende vin

Slik gjør du:

  • Stikk østerskniven inn med spissen mellom de to delene av skallet. Lirk frem og tilbake til du kommer igjennom, og før kniven ned på begge sider. Åpne østersen forsiktig.
  • Skrell og finhakk sjalottløk. Hell kokende vann over løken, og la det trekke i 2 minutter. Sil løken. Hakk koriander. Ha hvit ponzu i en flaske som er lett å helle av.
  • Legg østersene på en østerstallerken eller på et lag salt på en vanlig tallerken.
  • Topp østersene med sjalottløk og hakket koriander, og drypp litt hvit ponzu i hver.