Gratinerte østers

Østers og champagne er en perfekt kombinasjon til nyttår! Her serveres gratinerte østers, som er et ypperlig valg for nybegynnere. Velbekomme!

LES OGSÅ

Gratinerede østers © Tia Borgsmidt

Gratinerte østers

Noen vil mene det er en skam, mens andre vil glede seg over å få en gratinert østers. Smak selv, og nyt den sammen med et glass bobler.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du

  • 6 østers
  • 1 dl grovt salt
  • 25 g smør
  • 1 ss pankorasp
  • 1 ss parmesanost
  • Flaksalt og pepper
  • Evt. spiselige blomster til pynt

Sånn gjør du

  1. Åpne østersene med en østerskniv ved å lirke kniven inn ved spissen.
  1. Når skallet løsner, før kniven ned langs begge sider for å åpne østersen helt.
  1. Løsne østersen fra skallet.
  1. Hell av saften, og legg østersene i et ildfast fat med grovt salt, slik at de ligger stødig og ikke velter.
  1. Smelt smør i en gryte og tilsett finhakket persille.
  1. Rør inn pankorasp og finrevet parmesanost, og bland godt.
  1. Krydre blandingen med flaksalt og pepper.
  1. Fordel paneringen jevnt over østersene, og gratiner dem i ovnen under grillelementet til de er gyldne.
  1. Server straks, gjerne pyntet med små spiselige blomster for et elegant uttrykk.