Forret
© Tia Borgsmidt

Asparges a la tarte tatin

Sesongens første asparges serveres opp ned, som en tarte tatin.

Asparges a la tarte tatin

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 grønne asparges
  • ½ ss flytende honning
  • ½ ss balsamicoeddik
  • 25 g modnet havarti eller en lignende ost
  • Flaksalt
  • Pepper
  • 137 g ferdig butterdeig
  • ½ egg til pensling
  • 2 kvister estragon til pynt
  • Ev. spiselige blomster

Slik gjør du:

Asparges a la tarte tatin

• Knekk av den nederste delen av aspargesene. Legg aspargesene på et bakepapir. Fordel de slik at de ligger tre og tre tett sammen.

• Rør sammen honning og balsamico i en bolle, og pensle på aspargesene. Topp med litt revet ost, og krydre med flaksalt og pepper.

• Skjær butterdeigen slik at du får plater som passer over aspargesene. Legg en plate deig over hver av aspargesbunkene.

• Press deigen litt ned over aspargesene.

• Pensle med sammenpisket egg, og prikk hull i deigen med en gaffel.

• Bak terterne ved 180 °C varmluft i ca. 15 minutter. Vend tertene, avkjøl dem.