© Tia Borgsmidt Forrett Asparges a la tarte tatin Sesongens første asparges serveres opp ned, som en tarte tatin. Av Lone Kjær — 20. april 2025 Asparges a la tarte tatin Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + 6 grønne asparges ½ ss flytende honning ½ ss balsamicoeddik 25 g modnet havarti eller en lignende ost Flaksalt Pepper 137 g ferdig butterdeig ½ egg til pensling 2 kvister estragon til pynt Ev. spiselige blomster Slik gjør du: Asparges a la tarte tatin • Knekk av den nederste delen av aspargesene. Legg aspargesene på et bakepapir. Fordel de slik at de ligger tre og tre tett sammen.• Rør sammen honning og balsamico i en bolle, og pensle på aspargesene. Topp med litt revet ost, og krydre med flaksalt og pepper.• Skjær butterdeigen slik at du får plater som passer over aspargesene. Legg en plate deig over hver av aspargesbunkene.• Press deigen litt ned over aspargesene.• Pensle med sammenpisket egg, og prikk hull i deigen med en gaffel.• Bak terterne ved 180 °C varmluft i ca. 15 minutter. Vend tertene, avkjøl dem. Håndplukket til deg Forrett Skalldyrsnacks med vannbakkelser og skalldyrsalat Forrett Grissini med ertekrem Forrett Steinbitrogn med gruyère og karse Forrett Asparges med klippfiskboller og fjordreker Forrett Grillede asparges på ricottakrem Forrett Mandel- og hvitløkssuppe med stekt asparges