En deilig og enkel torskecarpaccio

Prøv denne sitrusrike og smakfulle cevichen, og server den som forrett til dine middagsgjester.

Torskecarpaccioen bør forberedes minst to dager før gjestene kommer. Den serveres med sitronkaviar og en wasabikrem. Serveringsfat fra Lov i Listed.

© Stine Christiansen

Torskecarpaccio med sitronkaviar og wasabikrem

4–6 personer

Dette trenger du:

  • 400 g torskerygg eller lange
  • 15 g salt
  • 15 g sukker
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Revet skall fra 1⁄2 sitron
  • Pepper
  • 200 g crème fraîche (38 %)
  • Saft og skall fra 1⁄2 usprøytet sitron
  • 1 ts wasabi
  • 1 lite glass sitronkaviar
  • Friske urter, f.eks. brønnkarse, kjørvel og shisoblader
  • 1 liten håndfull rugbrødchips

Slik gjør du:

  1. Gni fisken inn med en blanding av salt og sukker.
  2. Dekk til med plastfolie, og la fisken stå i kjøleskapet over natten.
  3. Legg den deretter i fryseren i ett døgn.
  4. Visp sammen olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall.
  5. La fisken tine nesten helt opp. Den kan gjerne være litt frossen, da er den lettere å skjære.
  6. Skjær fisken i tynne, fine skiver, og legg dem på tallerkener eller et stort fat.
  7. Hell marinaden over fisken, og la den trekke i 30 minutter.
  8. Krydre med pepper.
  9. Rør crème fraîche sammen med sitronsaft, sitronskall og wasabi, og smak til.
  10. Legg små topper med kremen over fisken, sammen med sitronkaviar.
  11. Pynt med rikelig med urter, og dryss litt knuste rugbrødchips over.
  12. Server med lunt brød eller ristet rugbrød.