© Anders Schønnemann

Soppsuppe med chili

Hele chilier gir sopp-suppen et ekstra bitt. God, lun og full av smak.

La oss spandere en god suppe på naboene. For eksempel på en helt vanlig mandag for å feire denne første vårmåneden.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 poser tørket sopp f.eks. karljohan
  • ⅓ l vann
  • Smør
  • ½ løk
  • ½ dl Noilly Prat
  • 1 dl piskefløte
  • 2 stk mild chili
  • ½ ss grønnsaks- eller kyllingkraft

Slik gjør du

  1. Legg soppen i en bolle og hell 5 dl kokt vann over. La stå i 15 minutter.
  1. Hell så bløtleggingsvannet gjennom et kaffefilter og spar det.
  1. Skyll soppen og sauter den i litt smør i en panne sammen med hakket løk.
  1. Tilsett Noilly Prat i pannen og kok opp.
  1. Tilsett soppbløtleggingsvannet, fløte og ca. ¼ liter vann samt de hele chiliene.
  1. La det småkoke i 15 minutter, smak til med fond og server.