Hovedrett
© Tia Borgsmidt

Grillede breiflabbkjaker à la saltimbocca

Lett og smakfull rett – breiflabbkjakene renses, marineres og tilberedes à la italiensk saltimbocca, som betyr at de serveres med et friskt salvieblad på toppen og er surret i parmaskinke.

Grillede breiflabbkjaker

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 breiflabbkjaker
  • ½ dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Flaksalt
  • Pepper
  • 8 blader frisk salvie
  • 4 skiver parmaskinke

Slik gjør du:

Grillede breiflabbkjaker

  • Rens breiflabbkjakene, og legg dem i en form.
  • Vend kjakene i olivenolje og sitronsaft, og krydre med flaksalt og pepper.
  • La fisken marinere tildekket i et par timer.
  • Ta breiflabbkjakene ut av marinaden, og legg et par salvieblader på hver.
  • Surr en skive parmaskinke rundt hvert stykke, og fest med et grillspyd eller tannpirker.
  • Grill kjakene i 2–4 minutter på hver side til skinken er sprø og fisken gjennomstekt.
Hovedrett

Grillede, marinerte breiflabbkjaker får følge av frisk salvie og parmaskinke. Server gjerne en salat med havreris, melon og sommerbær ved siden av. Små skåler fra Muji.

© Tia Borgsmidt