© Styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

Oppskrift på grillet svinemørbrad med tilbehør

En lettsaltet svinemørbrad surret i parmaskinke blir ekstra saftig og smakfull av en tur på grillen. Vi serverer den med spisskål, ravigottekrem, samt nypoteter og erter – smaker av norsk sommer.

Grillet svinemørbrad med tilbehør

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Grillet svin

  • ½ stor svinemørbrad, ca. 500 g
  • 1½ ss flaksalt
  • 1 ss brunt sukker
  • kvister rosmarin
  • 35 g parmaskinke

Spisskål

  • ½ spisskål
  • 25 g smør
  • 50 g rips

Ravigottekrem

  • ½ dl kremfløte
  • 1 ss crème fraîche
  • ½ ss ravigotte (søt sennep)
  • Flaksalt
  • Pepper

Pisket løpstikkesmør

  • 100 g smør
  • ½ liten bunt løpstikke
  • ¼ ts flaksalt

Poteter, erter og urter

  • 400 g små nypoteter
  • 75 g friske erter
  • ½ håndfull brønnkarse eller erteskudd

Slik gjør du:

Grillet svin

  • Puss mørbraden. Bland flaksalt og sukker, og gni det godt inn i kjøttet.
  • Legg kjøttet i en plastpose, knyt igjen og la det ligge i kjøleskapet over natten.
  • Fyr opp grillen.
  • Skyll og tørk kjøttet godt. Hakk rosmarin og surr kjøttet i urter og skinke.
  • Grill mørbraden i ca. 15 minutter. Snu jevnlig.
  • Ta kjøttet av grillen og la det hvile tildekket i ca. 10 minutter.

Spisskål

  • Fjern de ytterste bladene og stokken fra spisskålen. Del kålen i grove biter og fordel smørklatter over.
  • Legg kålen i en aluminium- eller ildfast form, og grill til den er mør, men har litt tyggemotstand. Vend forsiktig underveis.

Ravigottekrem

  • Pisk fløten til krem, og vend inn crème fraîche og ravigotte/sennep. Smak til med flaksalt og pepper.

Pisket løpstikkesmør

  • Pisk smøret med en elektrisk visp i ca. 5 minutter til det er lyst og luftig.
  • Skyll og tørk løpstikken, finhakk og bland den i smøret sammen med salt.

Poteter, erter og urter

  • Skrubb potetene godt og kok dem møre.
  • Vend de varme potetene med erter rett før servering.

Servering

  • Skjær kjøttet i skiver og legg på fat.
  • Anrett kålen i en bolle eller et fat. Topp med rips og drypp ravigottekrem over.
  • Server poteter og erter i en bolle, og løpstikkesmøret i en liten skål

LES OGSÅ