Hovedrett Enkel oppskrift på purrepai En deilig purreløkterte med sopp kan aldri gå galt. Av Gitte Heidi Rasmussen — 05. juli 2024 © Stine Christensen Oppskrift på purrepai 6-8 stykker Det du trenger til din purrepai: Paideig: 300 g hvetemel 25 g parmesanost 150 g smør 1 egg Pai-fyll: ½ kg sopp 2 purre 1 ss. timianblader olje til steking 150 g crème fraîche 18 % * 150 g rømme 3 egg 25 g revet parmesan 6-8 store, vakre salvieblader Slik lager du purreløkpaien: Bland mel og parmesan, smuldre smøret i melet og bland det sammen med eggene. La den hvile i 30 min. i kjøleskapet, kjevle den ut og kle en paiform med deigen. Rens soppen og skjær den i mindre biter. Skjær purren i skiver, skyll den godt og legg den i en sil sammen med spinaten. Hell kokende vann over og la det renne av. Legg det i paiformen. Visp sammen egg og rømme, smak til med salt og pepper og bland med ost. Hell over eggeblandingen og stek paien nederst i ovnen på 200° i ca. 30 minutter. Håndplukket til deg Hovedrett Oppskrift på grillet svinemørbrad med tilbehør Hovedrett Posjert hvit fisk med vintergrønt og sauce blanquette Hovedrett Oppskrift på unghane-bryst servert med sukkererter, spinat og sauce blanquette Hovedrett Vegetariske woknudler Hovedrett Squashfrittata med oliven og pecorino Hovedrett Grønnsaker i grønn curry