Hovedrett Enkel oppskrift på purrepai En deilig purreløkterte med sopp kan aldri gå galt. Av Gitte Heidi Rasmussen — 05. juli 2024 © Stine Christensen Oppskrift på purrepai 6-8 stykker Det du trenger til din purrepai: Paideig: 300 g hvetemel 25 g parmesanost 150 g smør 1 egg Pai-fyll: ½ kg sopp 2 purre 1 ss. timianblader olje til steking 150 g crème fraîche 18 % * 150 g rømme 3 egg 25 g revet parmesan 6-8 store, vakre salvieblader Slik lager du purreløkpaien: Bland mel og parmesan, smuldre smøret i melet og bland det sammen med eggene. La den hvile i 30 min. i kjøleskapet, kjevle den ut og kle en paiform med deigen. Rens soppen og skjær den i mindre biter. Skjær purren i skiver, skyll den godt og legg den i en sil sammen med spinaten. Hell kokende vann over og la det renne av. Legg det i paiformen. Visp sammen egg og rømme, smak til med salt og pepper og bland med ost. Hell over eggeblandingen og stek paien nederst i ovnen på 200° i ca. 30 minutter. Håndplukket til deg Hovedrett Grønnsaker i grønn curry Hovedrett Vegetariske woknudler Hovedrett Posjert hvit fisk med vintergrønt og sauce blanquette Hovedrett Svart risotto med smørstekte kamskjell og syltet tindved Hovedrett Oppskrift på grillet svinemørbrad med tilbehør Hovedrett Pasta med posjert egg og knust, sprø panchetta