Hovedrett Sprøstekt andelår med poteter og stekt sopp Andelårene må trekke i salt og sukker over natten - men så blir de også helt fantastiske. Av Maria Meldgaard — 05. juli 2024 middagstips © Anders Schønnemann Oppskrift på sprøstekt andelår med poteter og stekt sopp Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Hva du trenger 2 stykk andelår ½ ts fint salt ½ ts sukker ½ kg poteter 125 g blandet sopp ½ salathode ½ sitron Slik gjør du det Gni inn andelårene med salt og sukker og legg dem i et ildfast fat. Dekk til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet fra morgen til kveld. Sett formen direkte fra kjøleskapet inn i en kald ovn og sett ovnen på 200 grader. Stek andelårene i ca. 50 minutter til de er gjennomstekte. Hvis de blir for mørke av sukkeret, dekk dem til med aluminiumsfolie. Kok potetene med salt. Skjær soppen i små biter og stek dem godt i olje i en panne. Del salaten i fire deler og legg dem på tallerkener. Legg deretter potetene og andelårene på tallerkenen. Smak til andesausen med litt sitronsaft og drypp den over potetene og salaten. Dryss den stekte soppen over hver tallerken og server. Den deilige hovedretten på bildet er servert i en rosa, dyp tallerken fra Rice. Glad i sopp? Se våre beste oppskrifter med sopp! Håndplukket til deg Hovedrett Sprøstekt andelår med poteter og stekt sopp Mat 15 smakfulle oppskrifter med sopp Hovedrett Hvit fisk, asparges, erter og beurre blanc Hovedrett Andebryst med varm eplesalat og sopptoast Hovedrett Oksemørbrad med syltet rødløk og trøffelsaus Hovedrett Teriyaki-biff med soyastekt sopp og romesco