Her er de 10 beste oppskriftene på småkaker til julen

Gjør julen enda bedre med disse uimotståelige småkakene.

Endelig er det tid for julebaking

Mange velger å bake de samme småkakene til jul hvert år, men kanskje det er tid til å prøve en ny variant? Vi har samlet våre beste oppskrifter på julesmåkaker som garantert vil vekke begeistring hos både liten og stor. Lykke til med julebakingen!

© Tia Borgsmidt

Rå peppernøtter med mørk sjokolade

Disse småkakene har både smak av aromatisk indisk pepper og er dyppet i mørk sjokolade. Kan kombinasjonen bli bedre?

© Pernille Greve

Søte juletrær

Disse julesmåkakene i juletreform vil bli en sikker vinner hos både barn og voksne under julefeiringen.

© Tia Borgsmidt

Shortbread-stjerner

Shortbread er en klassisk engelsk småkake som passer til ethvert juleselskap. Med den hvite sjokoladen har disse småkakene en smak man sent vil glemme.

© Pernille Greve

Småkaker med snøfnugg-dekor

Disse smakfulle og dekorative småkakene til vil garantert skape en god julestemning rundt sofabordet.

Psst!.. Skal du lage en kake til det store julebordet? Vi har samlet de 10 beste julekakene her!

© Tia Borgsmidt

Kryddermuffins med marsipanstjerner

De søte og krydrede småkakene gjemmer på overraskelser av hvit sjokolade!

Bak månesmåkaker til jul
© Kira Brandt

Månesmåkaker med sjokolade og ingefær

Ingefærsmaken i disse nydelige småkakene passer perfekt til julegløggen og fyller huset med en deilig duft av jul.

© Tia Borgsmidt

Safranjulestjerner med søt smørkrem

Disse julesmåkakene er rett og slett helt vidunderlige! Nyt dem som de er eller med litt kaldt smør.

© Christian Brun

Lyse biscotti

Gjør det til en tradisjon å bake italienske biscotti sammen med din kjære i førjulstiden. Disse små julekakene kan nytes i pausene mens du gjør de siste juleforberedelsene.

© Tia Borgsmidt

Vaniljestjerner med julekrydder

Stikk ut stjerner i forskjellige størrelser og pynt julesmåkakene med perlesukker.

© Tia Borgsmidt

Brune pinnebiscotti

Disse småkakeneblir løftet til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig.

Hva er den mest populære julekaken?

Den aller mest populære julekaken i de norske hjem er krumkake, ifølge Melk.no. Den tradisjonelle og smakfulle kaken topper best likt-listen med hele 11% av befolkningen, og det viser seg også at kaken blir mer populær med alderen, spesielt hos kvinner!

Det kan vi godt forstå, da kaken dessuten er mer allsidig enn man umiddelbart tenker. Krumkake kan nemlig spises på den tradisjonelle måten, eller med en mer moderne vri med fyll. Fyll kaken med bringebærfyll, krem eller til og med sjokolade dersom du vil gå all in!

Hvorfor lager vi syv slag kaker til jul?

Det å lage syv slag til jul er en relativt gammel tradisjon - faktisk så gammel som mer enn 140 år. Syv er nemlig et lykketall når man kikker mot eventyr og sagn, og derfor ble også syv slag julekaker fasiten da den første norske kokeboken kom ut. I gamledager ble det slik at alle husmødre med respekt for seg selv skulle lage syv slag, noe som har fulgt med oss inn i dagens norske hjem.

Heldigvis er det ikke lenger obligatorisk å lage syv slag - og med internett og moderne medier er det også superenkelt å hente inspirasjon fra andre land. Uansett hva du velger å bake vil det nok bli en slager hjemme hos familien likevel!

Hvilke syv slag er de vanligste?

Det varierer i stor grad hvilke julekaker man typisk baker i det langstrakte Norge. Imidlertid er det noen som går igjen, og på listen over de mest vanlige finner vi:

  • krumkaker
  • berlinerkranser
  • pepperkaker
  • sandkaker
  • fattigmann
  • goro
  • serinakaker
  • smultringer
  • sirupsnipper
  • kransekake
  • kokosmakroner

Hvordan lagre kokosmakroner?

Når man baker til jul vil man gjerne at kakene skal holde seg best mulig, lengst mulig. Da er det godt å vite nettopp hvordan man skal oppbevare julekaker. Kokosmakroner ønsker man gjerne også skal holde på den seige og gode konsistensen.

Derfor er det lurt å oppbevare kokosmakroner så lufttett som overhodet mulig. Lagre makronene i en glass- eller plastbeholder og sørg for at den er godt lukket. Eventuelt kan du også oppbevare kakene i en metallboks. Sett beholderen inn i kjøkkenskapet så temperaturen holder seg jevn.

Inspirert til å lage de smakfulle og deilige kokosmakronene? Du finner vår beste oppskrift her!