
Månesmåkaker med sjokolade og ingefær
Ingefærsmaken i disse nydelige julekakene passer perfekt til gløggen og fyller huset med en deilig duft av jul.
AvDette trenger du:
250 g smør
100 g melis
1 ts malt ingefær
300 g hvetemel
1 eggeplomme
ev. litt kaldt vann
150 g mørk sjokolade
Få et innblikk i designerens stilfulle og naturlige juleunivers.
Slik gjør du:
Arbeid smøret med hendene til det er mykt. Tilsett melis, malt ingefær og eggeplomme. Tilsett melet, og elt blandingen sammen til en jevn deig. Er deigen for tørr, tilsetter du litt kaldt vann.
La deigen avkjøles i et par timer i kjøleskapet. Rull deigen ut iet jevnt, ca. 3 mm tynt lag. Stikk ut småkakene med en rund kakeform, 3–4 cm i diameter. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem ved 195 grader i ca. 12–15 minutter, til de er lysebrune.
La småkakene avkjøles. Smelt 150 g mørk sjokolade i vannbad. Dypp litt under halvparten av småkaken i sjokolade, og la den størkne på en plate med bakepapir.