Rå peppernøtter med mørk sjokolade

Tenk at pepper nøtter kan bli så lekre – med en smak av indisk pepper og dyppet i mørk sjokolade.

© Tia Borgsmidt

Ca. 40 stk

Dette trenger du:

  • 150 g medjoul-dadler
  • 1 ts indisk langpepper
  • 100 g nøtter, f.eks. valnøtter og mandler
  • 1 ts støtt ingefær
  • 1ts støtt kanel
  • 1 ts støtt kardemomme
  • ca. 2 ss. smeltet mørk sjokolade små former

Slik gjør du:

  1. Fjern steinene fra dadlene.
  2. Støt langpepper i en morter.
  3. Ha dadler, nøtter og krydder i en foodprocessor og kjør mens du gradvis tilsetter smeltet sjokolade.
  4. Kjør til du har en sammenhengende masse.
  5. Trill massen til små kuler og ha dem i små former.
  6. Oppbevar dem i kjøleskapet i en tett boks med lokk.

Tips: Indisk langpepper er så fine at de er pynt i seg selv. De er ikke så sterke som svart pepper, men de smaker mye og er veldig aromatiske. Støt dem i en morter og la den peprede sødmen gi bakverket det lille ekstra.