Oppskrift: Oppskrift på saftige kokosmakroner

Elsker du også de saftige og velsmakende kokosmakronene? Vi gir deg vår beste oppskrift her.

© jos schuurmans / Unsplash

Kokosmakroner

En av julens beste småkake

De små toppene fylt med kokosmasse gir vann i munnen bare av å tenke på dem. Kokosmakroner er en av de mest populære småkakene til jul, og er dessuten superenkle å lage.

Vi gir deg oppskriften her!

Denne oppskriften gir ca. 30 kokosmakroner.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kokosmakroner

  • ¼ stykk eggehvite
  • 13 g sukker
  • ¼ ts vaniljesukker
  • 13 g kokosmasse

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter for hånd med en visp i kjelen til det skummer.
  1. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.
  1. Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. 10 minutter.
  1. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på et stekebrett med bakepapir.
  1. Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene.