Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Julesmåkaker

Smakfulle og dekorative småkaker til desemberhygge.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Julesmåkaker

ca. 50-70 småkaker

Det trenger du:

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brunt sukker
2 ts Cake Factor
2 ts natron
1 egg, str. M/L
500 g kakemel eller vanlig hvetemel
*en klype salt

Slik gjør du:

  1. Kok opp smør, sirup og brunt sukker i en kjele.
  2. Tilsett krydder og natron, la massen koke lett opp og ta kjelen av varmen.
  3. Avkjøles litt.
  4. 'Sikt melet i en bolle og rør inn den lune smørblandingen med en kjøkkenmaskin.
  5. Tilsett egget, og rør deigen homogen.
  6. Ha brunkakedeigen i en frysepose og legg den kjølig natten over.
  7. Deigen holder seg i 3–5 dager hvis den oppbevares kjølig.
  8. Kjevle ut deigen og stikk ut små runde småkaker (5–6 cm i diameter).
  9. Stek småkakene ved 180 grader varmluft i 8–10 min.

Glasur

Glasur 100 g melis
30 g past. eggehviter
*hvitt sukker

  1. Pisk melis og eggehviter sammen til en luftig glasur.
  2. Dekorer småkakene med glasur og sukker – bruk ev. bildet som inspirasjon.

*Cake Factor er et kakekrydder, se dittejulie.dk.