Jul —
Julesmåkaker
Smakfulle og dekorative småkaker til desemberhygge.
Tekst — Ditte Julie Jensen
Julesmåkaker
ca. 50-70 småkaker
Det trenger du:
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brunt sukker
2 ts Cake Factor
2 ts natron
1 egg, str. M/L
500 g kakemel eller vanlig hvetemel
*en klype salt
Slik gjør du:
- Kok opp smør, sirup og brunt sukker i en kjele.
- Tilsett krydder og natron, la massen koke lett opp og ta kjelen av varmen.
- Avkjøles litt.
- 'Sikt melet i en bolle og rør inn den lune smørblandingen med en kjøkkenmaskin.
- Tilsett egget, og rør deigen homogen.
- Ha brunkakedeigen i en frysepose og legg den kjølig natten over.
- Deigen holder seg i 3–5 dager hvis den oppbevares kjølig.
- Kjevle ut deigen og stikk ut små runde småkaker (5–6 cm i diameter).
- Stek småkakene ved 180 grader varmluft i 8–10 min.
Glasur
Glasur 100 g melis
30 g past. eggehviter
*hvitt sukker
- Pisk melis og eggehviter sammen til en luftig glasur.
- Dekorer småkakene med glasur og sukker – bruk ev. bildet som inspirasjon.
*Cake Factor er et kakekrydder, se dittejulie.dk.