125 g smør 200 g mørk sirup 150 g brunt sukker 2 tsk. Cake Factor (kakekrydder med allehånde, muskat, stjerneanis, ekte kanel, nellik og ingefær) 2 ts natron 1 egg, str. M/L 500 g kakemel eller vanlig hvetemel en klype salt
Slik gjør du:
Kok opp smør, sirup og brunt sukker i en kjele.
Tilsett krydder og natron, la massen koke lett opp og ta kjelen av varmen.
Avkjøles litt.
'Sikt melet i en bolle og rør inn den lune smørblandingen med en kjøkkenmaskin.
Tilsett egget, og rør deigen homogen.
Ha brunkakedeigen i en frysepose og legg den kjølig natten over.
Deigen holder seg i 3–5 dager hvis den oppbevares kjølig.
Kjevle ut deigen og stikk ut små runde småkaker (5–6 cm i diameter).
Stek småkakene ved 180 grader varmluft i 8–10 min.
Glasur
Glasur 100 g melis 30 g past. eggehviter *hvitt sukker
Pisk melis og eggehviter sammen til en luftig glasur.
Dekorer småkakene med glasur og sukker – bruk ev. bildet som inspirasjon.