Shortbread-stjerner med pepper, sitron og hvit sjokolade

Shortbread er en klassisk engelsk småkake – her blir den til stjerner dyppet i hvit sjokolade.

© Tia Borgsmidt

Ca. 35 Stk.

Dette trenger du:

  • 200 g romtemperert smør
  • 125 g sukker
  • 1 ts indisk langpepper
  • 270 g hvetemel
  • 30 g maisenna
  • 1 ts støtt kardemomme
  • revet skall av 2 økologiske sitroner
  • ca. 100 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

  1. Rør smøret luftig, tilsett sukker og rør til det blir kremet.
  2. Støt langpepper i en morter.
  3. Vend hvetemel med maisenna og krydder og rør det inn i deigen sammen med revet sitronskall. Rør til deigen henger såvidt sammen.
  4. Rull den ut mellom to ark bakepapir til den er ca. 5 mm tykk, og stikk ut stjerner.
  5. Legg kakene forsiktig på to stekebrett med bakepapir og stek dem på 180° i ca. 15 minutter. La kakene avkjøles.
  6. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og dekorer kakene.
  7. Oppbevar dem i en boks med lokk – da holder de seg sprø lenge.