Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Vaniljestjerner med julekrydder

Lekre og gyldne småkaker som smaker av jul

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vaniljestjerner med julekrydder

Ca. 30 stk.

Har du masse vanilje og julekrydder i mørdeigen, får du en fin småkakedeig. Stikk ut stjerner i forskjellige størrelser og pynt med perlesukker.

Oppskrift på mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 70 g melis
  • 150 g smør
  • 1 egg

  • Ha hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret.

  • Bland deigen kjapt sammen med egget.
  • Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en time. Da er den enklere å trille ut etterpå.

Dette trenger du

  • 1 porsjon mørdeig
  • 1 vaniljestang
  • 2 ts støtt ingefær
  • 1 ts støtt nellik
  • 1 egg
  • 1–2 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Lag mørdeigen som beskrevet, men tilsett deigen vaniljefrø og krydder.
  2. Legg den i kjøleskapet i ca. 1 time før du kjevler den ut.
  3. Kjevl deigen ut på et meldrysset bord i ca 3 mm. tykkelse og stikk ut stjerner - gjernei forskjellig størrelse.
  4. Legg stjernene forsiktig på et stekebrett med bakepapir.
  5. Pensle med egg og dryss over perlesukker.
  6. Stek småkakene på 180 °C i ca. 8 min. til de er gylne.
  7. Avkjøl kakene på rist.

Relaterte artikler