Vaniljestjerner med julekrydder
Lekre og gyldne småkaker som smaker av jul
AvLone Kjær
Vaniljestjerner med julekrydder
Ca. 30 stk.
Har du masse vanilje og julekrydder i mørdeigen, får du en fin småkakedeig. Stikk ut stjerner i forskjellige størrelser og pynt med perlesukker.
Oppskrift på mørdeig
- 250 g hvetemel
- 70 g melis
- 150 g smør
1 egg
Ha hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret.
- Bland deigen kjapt sammen med egget.
- Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en time. Da er den enklere å trille ut etterpå.
Dette trenger du
- 1 porsjon mørdeig
- 1 vaniljestang
- 2 ts støtt ingefær
- 1 ts støtt nellik
- 1 egg
- 1–2 ss perlesukker
Slik gjør du
- Lag mørdeigen som beskrevet, men tilsett deigen vaniljefrø og krydder.
- Legg den i kjøleskapet i ca. 1 time før du kjevler den ut.
- Kjevl deigen ut på et meldrysset bord i ca 3 mm. tykkelse og stikk ut stjerner - gjernei forskjellig størrelse.
- Legg stjernene forsiktig på et stekebrett med bakepapir.
- Pensle med egg og dryss over perlesukker.
- Stek småkakene på 180 °C i ca. 8 min. til de er gylne.
- Avkjøl kakene på rist.