15 fantastiske IKEA-hacks som du bør kjenne til

Enkle IKEA-møbler kan raskt forvandles til flotte og unike design. Vi viser deg hvordan!

Ikea sofabord
© IKEA

Lack Sofabord

Gjør ditt gamle IKEA-sofabord om til et nydelig mosaikkbord nøyaktig etter eget ønske. Velg akkurat den mosaikken du liker og sett ditt helt eget personlige preg på sofabordet.

Finn sofabordet hos IKEA til kun 79 kr. her.

Landskrona Sofa

Gi IKEAs klassiske Landskrona-sofa en unik og personlig forvandling. Skift ut sofabeinene med dine egne personlige farvoritter og velg den fargen du liker best. .

Finn sofaen hos IKEA til 4.995 kr. her.

Reol Ikea skab
© IKEA

Billy Hylle

Hva med å forvandle din klassiske IKEA-bokhylle til et trendy skap med fronter? Alt du trenger gjøre er å kjøpe et par ekstra skapdører som matcher selve serien. Deretter skjærer du dem til og fester det stoffet du ønsker på baksiden med en stiftemaskin. Velg de håndtakene du synes passer og voilà! – et helt nytt og lekkert skap er klart til deg.

Finn IKEA-hyllen her og de tilhørende frontene her.

© IKEA

Lots speil

Store speil med sorte eller messingsfarget rammer har blitt en av de store trendene, så hvorfor ikke prøve å lage et selv?

Det er både morsommere og billigere enn å kjøpe et helt nytt og IKEA gjør det faktisk veldig lett for deg.

Hos dem kan du nemlig kjøpe kvadratiske speil uten ramme, som du kan sette inn i en hjemmelaget ramme. På denne måten kan du gi speilet et personlig preg.

Finn speilet hos IKEA til 99 kr. for 4 stk. her.

Køkkenskab ikea panel
© IKEA

Sävedal kjøkkenskap

Bruk disse fantastiske kjøkkenskapdørene fra IKEA som et nydelig panel i hjemmet ditt. Mal dem eventuelt i en farge som passer til innredningen din og skap en helt unik og personlig atmosfære.

Finn IKEA-frontene til 775 kr. pr. stk. her.

© IKEA

Hemmes skoskap

Med et par nye grep og en fin treplate på toppen, kan IKEAs klassiske HEMNES skoskap enkelt forvandles til et unikt møbel.

Dersom du ønsker å gi skapet et helt nytt uttrykk, kan du også male det i en ny farge som vil tilføye både liv og personlighet i entreen.

Finn skoskapet hos IKEA til 1.199 kr. her.

lekekjøkken ikea barn
© IKEA

Duktig lekekjøkken

Gi IKEAs klassiske lekekjøkken en oppgradering og forvandle det til en liten miniatyrutgave av deres eget. Mal det etter eget ønske og kle det med nøyaktig de håndtakene som dere syns passer. Et morsomt og annerledes kreativt prosjekt å gi seg i kast med sammen med barna.

Finn IKEAs lekekjøkken til 899 kr. her.

© IKEA

Pax garderobeskapstamme

Med PAX-serien fra IKEA og et par MDF plater kan du bygge et vakkert skap. Du kan også skape fornemmelsen av at skapet er innebygget, ved å male skapet i samme farge som veggen. Dette vil også tilføye ro og harmoni til rommet.

Som prikken over i’en kan du piffe skapet opp med vakre håndtak, som samtidig kan være med til å understreke stilen i rommet.

Finn garderobeskapstammen hos IKEA til 1.050kr. her.

malm kommode ikea
© IKEA

Malm kommode

Oppgrader IKEAS klassiske kommode med et mer moderne og personlig look. Mal det i den fargen du ønsker og fest små lærstropper på innsiden av skuffene som smarte håndtak. Kun fantasien sette grenser.

Finn IKEAs kommode til 699 kr. her.

Vittsjö hylle

Den populære VITTSJÖ hyllen fra IKEA er i seg selv vakker og elegant. Dersom du likevel ønsker å gi den et unikt og personlig uttrykk, kan det være en god ide å gi den en omgang spray-maling i den fargen som vil kle hjemmet ditt best.

Du kan også skifte ut glasshyllene med trehyller, malte hyller eller tapetserte hyller - alt etter hvilket uttrykk du ønsker å gå etter.

Finn hyllen hos IKEA til 699 kr. her.

moppe mini kommode
© IKEA

Moppe mini kommode

Bruk denne miniatyrkommoden fra IKEA som et smart og alternativt nattbord. Heng det opp på veggen og mal det eventuelt i en farge som kan gi nattbordet sin helt egne personlige twist.

Finn IKEA-kommoden til kun 149 kr. her.

Brimnes skap

Skap en nydelig kontrast mellom det mørke treverket og den lyse rottingen med denne DIY-oppskriften, som du kan se i sin helhet her.

Du trenger riktignok tilgang til verktøy for å bygge om det fine skapet, for eksempel er en stikksag er et must for å få fjernet panelene penest mulig. Du kan selvfølgelig lime rotting direkte på skapveggene, men det vil naturligvis gjøre at resultatet ikke blir like luftig og fint.

Rotting selges som metervare og er enkelt å klikke hjem, du finner skapet hos IKEA til 999 kr her.

Kommode ikea skap
© IKEA

Ivar skap

Gjør om dette enkle IKEA-skapet til et kult og fargerikt kommodesystem. Heng det opp på veggen eller sett dine egne føtter på, alt etter hva du ønsker. Tilføy håndtak, som matcher det designet du ønsker å fremheve.

Finn IKEA-skapet til kun 995 kr., her.

Nordli kommode Ikea
© IKEA

Nordli kommode

Bruk dette smarte kommodesystemet fra IKEA som fantastisk oppbevaring under en seng eller en hyggelig benk. Sett dem sammen etter behov og la kun fantasien sette grenser. Mal dem eventuelt en farge som du synes at det kunne vært spennende å innrede med.

Finn IKEA-kommoden til 1.999 kr. her.

© IKEA

Gladom brettbord

Det praktiske brettbordet fra IKEA kan relativt lett forvandles til et vakket og luksuriøst bord med spraymaling og en ny bordplate.

Med vakre farger og mønstre, kan du enkelt gi bordet et personlig utrykk og tilpasse det til nettopp din innredning.

Finn brettbordet hos IKEA til 179 kr. her.