Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Safranjulestjerner med søt smørkrem

Nyt de som de er, eller med litt kaldt smør.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Julestjerner med safran og smørkrem

14 stk.

Safranjulestjernene er rett og slett helt vidunderlige. De gjemmer på søt smørkrem og smaker jul ... og mye mer. Nyt dem som de er eller med litt kaldt smør.

Dette trenger du:

Deig

  • 1⁄2 pose safran
  • 1 ss kokende vann
  • 1 1⁄2 dl melk
  • 25 g gjær
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 egg
  • 2 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss hakket sukat
  • 2 ss tørkede tranebær
  • 50 g hakkede valnøtter
  • ca. 350 g hvetemel

Smørkrem

  • 100 g smør
  • 50 g lyst rørsukker
  • 100 g revet marsipan
  • 1 egg til pensling
  • mandler til pynt

Slik gjør du:

Deig

  1. Løs opp safranen i kokende vann.
  2. Varm melken den er lunken og smelt smøret i.
  3. Hell væsken i en bolle og løs opp gjæren.
  4. Tilsett safran, sukker, egg, salt, krydder, sukat, tranebær og valnøtter.
  5. Elt hvetemelet inn i deigen, litt av gangen, til den er glatt og smidig.
  6. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 1 time.

Smørkrem

  1. Rør sammen smør, sukker og revet marsipan til en jevn krem.

Utforming

  1. Ha deigen ut på et meldrysset bord og kjevle den ut til et kvadrat.
  2. Smør smørkrem på deigen og brett den sammen i tre lag mot midten.
  3. Stikk ut stjerner og legg dem på et stekebrett med bakepapir. La dem heve i 15 min.
  4. Pensle med pisket egg og pynt med mandler.
  5. Stek stjernene på200 °C i ca. 15 minutter, til de er gylne.

TIPS: Deigen kan også formes til snurrer. Når deigen er brettet, skjæres den i ca. 1 1⁄2 cm tykke strimler. Vri dem og slå en knute på deigen så det blir til en snurr. Følg deretter samme fremgangsmåte som for julestjernene..

Relaterte artikler