2 tsk. Cake Factor (kakekrydder med allehånde, muskat, stjerneanis, ekte kanel, nellik og ingefær)
2 tsk. natron
1 egg, str. M/L
500 g siktet hvetemel
En klype salt
Glasur
100 g melis
30 g pasteuriserte eggehviter
Litt grønn konditorfarge
Slik gjør du:
Småkagedeig
Ha smør, sirup og brunt sukker i en gryte, og la massen koke opp mens du rører.
Tilsett krydderet og natron, la massen boble lett opp, og ta gryten av varmen. La det kjøle seg ned litt.
Sikt melet i en bolle, helle den lune smørblandingen over melet, og bland det sammen med en håndmikser eller miksmaster.
Tilsett egget, og rør deigen jevn.
Legg deigen i en frysepose, og legg den på kjøl over natten (deigen holder seg på kjøl i 3-5 dager).
Rull deigen ut, og stikk ut små juletrær.
Stek dem i 180 grader varmluft i 8-10 min.
Glasur
Pisk melis og eggehviter sammen til en luftig glasur. Sett litt glasur til side som skal være hvit "snø".
Farg resten av glasuren med grønn konditorfarge.
Dekorér juletrærne med grønn glasur og la det tørke.
Ha den hvite glasuren i en sprøytepose eller liten frysepose som du lager et lite hull i hjørnet av. Dekorér juletrærne med "snø". Bruk evt. en pensel til å trekke i glasuren. Bruk gjerne bildet til inspirasjon.