Brune pinnebiscotti som smaker av jul

Brune pinner stiger til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig.

© Tia Borgsmidt

Brune pinner stiger til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig

Ca. 80 stk.

Dette trenger du:

  • 100 g mandler
  • 100 g sukat og pomerans
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • ½ ts flaksalt
  • 1 ss støtt kanel
  • 1 ts støtt nellik
  • 1 ts støtt kardemomme
  • 2 ts pottaske*
  • 1 ss lunkent vann
  • 500 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Ha mandler og sukat og pomerans i en blender og kjør til det er finhakket.
  2. Ha smør, sukker og sirup i en kjele og la det smelte på jevn varme og under omrøring. Det skal ikke koke.
  3. Ta kjelen av varmen og rør i nøtter, sukat, pomerans og alle krydderne.
  4. La det avkjøles til det er fingervarmt.
  5. Rør pottaske med vann og ha det i deigen sammen med hvetemel, som røres i litt av gangen til du har en sammenhengende deig.
  6. Del deigen i to biter og rull ut hver del mellom to ark bakepapir, så det blir flatt med en tykkelse på ca. 5 mm.
  7. Fjern bakepapiret og pakk de to deigstykkene forsiktig inn i plastfolie og la dem ligge i kjøleskapet til neste dag.
  8. Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær hver del ut i stenger som er ca. 5 mm tykke.
  9. Legg dem forsiktig med god avstand på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 175° varmluft i ca. 10 minutter.

*Tips: Pottaske er det samme som kaliumkarbonat, og er et hevemiddel du får kjøpt på apoteket. Du kan også bruke natron eller bakepulver, men pottaske gir ekstra sprø og porøs bakst.