Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Brune pinnebiscotti som smaker av jul

Brune pinner stiger til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig.

© Tia Borgsmidt

Brune pinner stiger til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig

Ca. 80 stk.

Dette trenger du:

  • 100 g mandler
  • 100 g sukat og pomerans
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • ½ ts flaksalt
  • 1 ss støtt kanel
  • 1 ts støtt nellik
  • 1 ts støtt kardemomme
  • 2 ts pottaske*
  • 1 ss lunkent vann
  • 500 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Ha mandler og sukat og pomerans i en blender og kjør til det er finhakket.
  2. Ha smør, sukker og sirup i en kjele og la det smelte på jevn varme og under omrøring. Det skal ikke koke.
  3. Ta kjelen av varmen og rør i nøtter, sukat, pomerans og alle krydderne.
  4. La det avkjøles til det er fingervarmt.
  5. Rør pottaske med vann og ha det i deigen sammen med hvetemel, som røres i litt av gangen til du har en sammenhengende deig.
  6. Del deigen i to biter og rull ut hver del mellom to ark bakepapir, så det blir flatt med en tykkelse på ca. 5 mm.
  7. Fjern bakepapiret og pakk de to deigstykkene forsiktig inn i plastfolie og la dem ligge i kjøleskapet til neste dag.
  8. Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær hver del ut i stenger som er ca. 5 mm tykke.
  9. Legg dem forsiktig med god avstand på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 175° varmluft i ca. 10 minutter.

*Tips: Pottaske er det samme som kaliumkarbonat, og er et hevemiddel du får kjøpt på apoteket. Du kan også bruke natron eller bakepulver, men pottaske gir ekstra sprø og porøs bakst.

Relaterte artikler