Brune pinner stiger til et nytt nivå med mandler og krydret krumkakedeig
Ca. 80 stk.
Dette trenger du:
100 g mandler
100 g sukat og pomerans
250 g smør
250 g sukker
125 g lys sirup
½ ts flaksalt
1 ss støtt kanel
1 ts støtt nellik
1 ts støtt kardemomme
2 ts pottaske*
1 ss lunkent vann
500 g hvetemel
Slik gjør du:
Ha mandler og sukat og pomerans i en blender og kjør til det er finhakket.
Ha smør, sukker og sirup i en kjele og la det smelte på jevn varme og under omrøring. Det skal ikke koke.
Ta kjelen av varmen og rør i nøtter, sukat, pomerans og alle krydderne.
La det avkjøles til det er fingervarmt.
Rør pottaske med vann og ha det i deigen sammen med hvetemel, som røres i litt av gangen til du har en sammenhengende deig.
Del deigen i to biter og rull ut hver del mellom to ark bakepapir, så det blir flatt med en tykkelse på ca. 5 mm.
Fjern bakepapiret og pakk de to deigstykkene forsiktig inn i plastfolie og la dem ligge i kjøleskapet til neste dag.
Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær hver del ut i stenger som er ca. 5 mm tykke.
Legg dem forsiktig med god avstand på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 175° varmluft i ca. 10 minutter.
*Tips: Pottaske er det samme som kaliumkarbonat, og er et hevemiddel du får kjøpt på apoteket. Du kan også bruke natron eller bakepulver, men pottaske gir ekstra sprø og porøs bakst.