
Pocherte reddiker i salat med ruccola og geitost
Bruk salaten som en lett lunsjrett eller som tilbehør til din middag.
AvLone Kjær
Pochering av reddiker gir dem den fineste fargen og en mye mer delikat smak. Reddikene smaker nydelig i salaten, som kan serveres som en lett lunsjrett eller som tilbehør til middagen.
Oppskrift for 4 personer.
Du trenger:
- 1 haug reddiker
- 1 brett med ruccola
- 2 salater
- 100 g myk geitost
- 1 liten rødløk
- ½ ts salt
- Rugbrødchips
- Vinaigrette
- 1 ss. eddik
- 1 ts sennep
- 1 ts. flytende honning
- 3 ss. olivenolje
Slik gjør du det:
- Varm opp en gryte med kokende vann og litt salt. Halver reddikene på langs, la litt av toppen sitte på, og la dem småkoke i ca. 2 minutter, og la dem deretter dryppe av.
- Skyll rucolaen og salatbladene, og sleng dem tørre. Skjær løken i tynne ringer og gni dem inn med salt. Bland de to salatsortene med rødløk, reddiker og myk geitost, og legg dem på et fat.
- Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og hell den over salaten. Dryss over de knuste rugbrødchipsene.