Lun salat med gulrøtter og parmesanvinaigrette

Den varme salaten kan tilberedes i pannen, på grillen eller i ovnen.

© Anders Schønnemann

Grillet fennikel, gulrøtter og parmesanvinaigrette

4 personer

Dette trenger du:

Grillet fennikel og babygulrøtter

  • 2 fennikel
  • 1 knippe nye gulrøtter
  • Olivenolje til pensling
  • 100 g myk geitost
  • 1 liten håndfull persilleblader
  • Salt og pepper

Parmesanvinaigrette

  • 1 ss. vineddik
  • ¾ dl olivenolje
  • 1 ts. grovkornet sennep
  • 25 g revet parmesanost

Slik gjør du det:

  1. Skjær toppen og bunnen av fennikelen og del den i kvarte.
  2. Skjær gulrøttene og pensle grønnsakene med oljen.
  3. Grill grønnsakene til de har fine grillmerker og er litt møre.
  4. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten til den tykner.
  5. Anrett fennikel og gulrøtter på et fat, og topp med smuldret geitost og persille. Drypp over parmesanvinaigrette og smak til med salt og pepper.
© Anders Schønnemann

Ferske gulrøtter

Nyoppgravede gulrøtter er en skikkelig godbit om sommeren. De er sprø og saftige med mye smak og egner seg ypperlig som et sunt mellommåltid. Skrubb gulrøttene og damp dem kort, eller legg dem på grillen og server med kaldt smør og masse urter.

© Anders Schønnemann

Fennikel

Fennikel er en knasende sprø grønnsak med en herlig lakrisaktig smak. La fennikel stå i sentrum i salater, for den får en appetittvekkende letthet når den skjæres papirtynt på mandolinjern og vendes med friske urter, bær, ost og sitronskall + saft og en god olivenolje. Fennikel er perfekt til både fisk og kylling, og er en flott smaksforsterker både rå og tilberedt, for eksempel etter en tur på grillen.