
Oppskrift på unghane-bryst servert med sukkererter, spinat og sauce blanquette
Unghanens lyse kjøtt er lett og deilig, og passer perfekt som hovedrett på sommerbordet.
AvLone Kjær
Unghanebryst servert med sukkererter, spinat og sauce blanquette
4 personer
Dette trenger du:
Unghanebryst
- 4 unghane-bryststykker
- Olivenolje
- Flaksalt og pepper
- 10 g smør
Tilbehør
- 200 g frisk spinat
- Olivenolje
- 300 g sukkererter
Sauce blanquette
- 200 g smør
- 2 ½ dl buljong
- 1 egg
- 2 eggeplommer
- 2 ss crème fraîche 38 %
- Sitron
- Flaksalt og pepper
Servering
- 600 g små poteter
- 10 g smør
- 1 potte erteskudd
- Flaksalt
Slik gjør du:
Unghanebryst
- Forvarm ovnen til 200°.
- Tørk kjøttet og pensle det med litt olivenolje.
- Krydre med flaksalt og pepper.
- Smelt smøret i en panne og brun unghane-brystene på begge sider.
- Legg dem i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen i ca. 10 minutter, til kjøttsaften er klar.
Tilbehør
- Rens spinaten. Hvis du ikke liker fersk helbladet spinat, kan du steke den kort på en varm panne med litt olivenolje, til den faller litt sammen.
- Krydre med flaksalt og pepper.
- Bælg sukkerertene.
Sauce blanquette
- Ha smør og buljong i en liten gryte og varm opp til smøret smelter.
- Ha egg, eggeplommer og crème fraîche i en blender og miks godt sammen.
- Tilsett smørblandingen mens du blender videre.
- Hell sausen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til den tykner. Pass på at den ikke blir for varm.
- Smak til med sitronsaft, flaksalt og pepper.
- Hvis sausen skiller seg, kan den reddes ved å blendes litt igjen.
Servering:
- Skrubb potetene og kok dem til de akkurat er møre.
- Anrett potetene i en skål med litt smør og erteskudd, og krydre med litt flaksalt.
- Legg et unghane-bryst på hver tallerken og anrett med spinat, sukkererter og sauce blanquette.
TIPS:
Unghane-brystene kan også grilles, hvis du foretrekker det. Start med høy varme, deretter middels varme. Grill i ca. 5 minutter på hver side, til kjøttsaften er klar.