© Tia Borgsmidt

Havabbor, spisskål, sennepskrem og grønne bønner

En av sommerens delikatesser er havabbor, som her får selskap av spisskål, grønne bønner og en fyldig sennepskrem.

Havabbor, spisskål, sennepskrem og grønne bønner

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Havabbor

  • 4 små eller 2 store havabbor
  • Flaksalt og pepper
  • Olivenolje
  • 2 sitroner
  • 8 kvister bladpersille

Grillstekt spisskål

  • 2 spisskål
  • Olivenolje
  • Flaksalt og pepper
  • 25 g parmesan

Sennepskrem

  • ½ dl kremfløte
  • 1 ss majones
  • ½ ts dijonsennep
  • Saft av ½–1 sitron
  • 1 liten bunt bladpersille
  • Flaksalt og pepper

Smørstekte bønner

  • 150 g grønne bønner
  • 100 g friske erter
  • 25 g smør
  • 4 kvister mynte
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

Havabbor

  • Sjekk at fisken er grundig renset, og skjellene er fjernet. Tørk fisken, og krydre med flaksalt og pepper på innsiden.
  • Gni skinnsiden med olivenolje. Skjær sitronen i skiver, og fordel i buken sammen med litt persille.
  • Pensle med litt olivenolje, og legg fiskene i en aluminiumsform på grillen.
  • Grill fisken i cirka 8 minutter på hver side. Ikke flytt på dem, men la fisken ligge til de slipper, ellers vil skinnet henge fast i formen.

Stekt spisskål

Del kålen, men la stokken være på, slik at bladene holdes sammen. Pensle kålen med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Grill kålen med skjæreflaten ned til den er mør og gyllen. Anrett kålen på et fat, og dryss revet

parmesan over.

Smørstekte bønner

  • Knip endene av bønnene. Smelt smør, og stek bønnene i 4–5 minutter. Rist stekepannen underveis. Tilsett erter og hakket mynte, og smak til med flaksalt og pepper.

Sennepskrem

  • Pisk fløten lett. Vend inn majones og sennep, og smak til med sitron, hakket persille, flaksalt og pepper.

Servering

  • Server havabbor med smørstekte bønner, grillet spisskål og sennepskrem.