© Tia Borgsmidt

Maissalat med avokado og svarte bønner

Den norske sommeren får en smak av Mexico når mais fra grillen skjæres av kolben og serveres på en salat med svarte bønner og avokado.

Maissalat med avokado og svarte bønner

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Maissalat

  • 1 maiskolber
  • 1 avokadoer
  • Saft av 1 sitron
  • ½ salatløk
  • ½ boks svarte bønner
  • ½ crispisalat
  • ½ bunt koriander (kan erstattes av persille)

Vinaigrette

  • 1 ss eplesidereddik
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ ts flytende honning

Slik gjør du

Maissalat

  • Grill maiskolbene med bladene på til de er svarte og brent. Fjern bladene og skjegget fra maiskolbene. Alternativt kan du fjerne bladene og skjegget og koke kolbene i cirka 5 minutter. Skjær maisen av kolbene. Del avokadoene, fjern steinen og skjær kjøttet i biter. Press sitronsaft over. Skrell og hakk løken, og skyll og drypp av bønnene.

Vinaigrette

  • Rør ingrediensene sammen.

Servering

  • Vend bønner, salat, mais, løk og koriander sammen, og anrett på et fat. Topp med avokado, og drypp vinaigrette over.