quinoa salat opskrift æg vagtlæg
© Atelier Ea

Quinoasalat med miso-vinaigrette og vaktelegg

Prøv denne sunne og mettende quinoasalaten - perfekt til sommerværet.

Atelier Ea blog
© Atelier Ea / Camilla Drost
quinoa salat opskrift æg basillikum
© Atelier Ea

Quinoasalat

Hva du trenger:

  • 200 gram quinoa
  • ½ liter vann
  • 1 stor håndfull spinat
  • 2 avokadoer
  • 1 stilk selleri
  • 2 stilker løvstikke
  • 6 vaktelegg
  • 30 gram pistasjenøtter
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper

Slik gjør du det:

  1. Skyll quinoaen grundig under vann.
  2. Legg den deretter i en liten kjele med ½ liter vann.
  3. Kok opp og la det småkoke under lokk i 15 minutter. Hell av overflødig vann.
  4. Hell quinoaen over i en stor bolle og la den avkjøles mens du tilbereder resten av salaten.
  5. Kok opp en annen liten kjele og legg vakteleggene forsiktig ned i den. Kok i 2-2 ½ minutt til de er bløtkokte.
  6. Skyll eggene kort i iskaldt vann, skrell dem og halver dem.
  7. Hakk spinat og løvstikke grovt.
  8. Fjern steiner og skall fra avokadoene, og skjær dem i bittstore terninger. Hakk sellerien fint.
  9. Hakk pistasjnøttene hvis du ønsker det.
quinoa salat opskrift vinagrette
© Atelier Ea

Miso-vinaigrette

Hva du trenger:

  • 1 teskje hvit miso
  • 1 teskje mirin
  • 1 teskje sennep
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1 spiseskje sesamolje
  • Et dryss havsalt

Slik gjør du det:

  1. Hell alle ingrediensene i en liten bolle og visp til du har en jevn dressing.
  2. Smak til med havsalt etter smak.

Til servering

  1. Hell miso-vinaigretten over den avkjølte quinoaen og vend rundt med en skje slik at all quinoaen er dekket av vinaigretten. Smak til med havsalt og pepper.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og vend sammen med quinoaen.
  3. Anrett de halverte vakteleggene på toppen.
  4. Velbekomme!