Dumplings
© Tia Borgsmidt

Dumplings med kylling og sprø kålsalat

Uimotståelige dumplings fylt med smakfull kylling. Server dem med en sprø kålsalat som du enkelt kan variere avhengig av hvilken type kål du har tilgjengelig. Gyozapapir finner du i velassorterte dagligvarebutikker.

Dumplings med kylling og sprø kålsalat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Sprød kålsalat

  • ¼ spisskål eller liten hvitkål
  • 50 g grønnkål
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ ts sukker
  • ½ liten brokkoli
  • 50 g sukkererter
  • ½ bunt frisk koriander
  • 1 ss saltede cashewnøtter

Dressing

  • ¼ rød chili
  • 5 g frisk ingefær
  • ½ ss eddik
  • 1½ ss olivenolje
  • 1 ss soyasauce

Dumplings

  • ½ gulerot
  • ½ løk
  • 150 g hakket kyllingekjøtt
  • ¼ rød chili
  • 5 g frisk ingefær
  • 1 ss soyasauce
  • ½ ss olje
  • ½ ss maisstivelse

Desuden

  • 15 stykker gyozapapir
  • 1 ss olivenolje
  • ½ dl vann

Tilbehør

  • chilisauce

Slik gjør du

Sprø kålsalat

  1. Fjern de ytterste bladene og stilken fra kålen, og finsnitt begge typer kål.
  1. Ha kålen i en bolle, dryss med flaksalt og sukker, og massér den godt.
  1. Del brokkolien i buketter og damp i 2 minutter.
  1. La brokkolien renne av, og vend den sammen med kålen.

Dressing

  1. Del en chili i to, fjern frøene, og finhakk chilien – spar halvparten til dumplings.
  1. Riv 20 g ingefær – spar halvparten til dumplings.
  1. Rør eddik sammen med olje, chili og ingefær.
  1. Smak til med soyasaus, og vend dressingen inn i kålen.
  1. Anrett salaten og topp med snittede sukkererter, frisk koriander og cashewnøtter.

Dumplings

  1. Skrell gulroten, og riv den grovt.
  1. Skrell og finhakk løken.
  1. Rør sammen kyllingkjøttdeigen med chili, ingefær, gulrot, løk, soyasaus, olje og maisstivelse til en farse.
  1. Legg et stykke gyozapapir på en skjærefjøl, og plasser en teskje fyll på den ene siden av hvert stykke.
  1. Fukt kantene med vann, og brett dem sammen til en halvmåne.
  1. Lag små folder langs kanten – eventuelt bruk en gaffel. Fortsett til alt fyllet er brukt opp.
  1. Varm olje i en liten panne, og stek gyozaene i 2 minutter på hver side, til de har fått en fin stekeskorpe.
  1. Skru ned varmen og tilsett vann.
  1. Legg på lokk, og damp gyozaene i 2–3 minutter, til de er møre.

Servering

  1. Server dumplings med sprø kålsalat og chilisaus.
Dumplings

Keramiksalatskål fra House Doctor, spisepinde fra Den Kinesiske Butik.

© Tia Borgsmidt