© Foto: Claes Bech-Poulsen, Opskrifter og styling: Thomas Herman

Hjemmelaget gnocchi med hasselnøttpesto

Kom i italiensk stemning med denne oppskriften, som både er enkel og god.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Gnocchi

  • ½ kg bakte poteter
  • ½ ss ricotta
  • ½ ss olivenolje
  • 1 store eggeplommer
  • Muskatnøtt, revet
  • 90 g tipo 00-mel
  • Salt og nykvernet pepper

Hasselnøddepesto

  • 30 g hasselnøttekjerner
  • 1 potter basilikum
  • 5 Stilker av bredbladet persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g Parmesan, ferskrevet
  • 1 dl mild olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Annet

  • ½ ss kapers
  • Litt hasselnøtter, ristede og grovhakkede
  • Blomkarse eller vanlig karse

Slik gjør du

1. Forbered potetene:

  • Bak potetene med skallet på i ovnen ved 200 °C i 1 time, eller til de er møre. La dem avkjøles litt.
  • Del de avkjølte potetene på langs, skrap ut potetmassen, og kast skallet.

2. Lag gnocchideigen:

  • Press potetmassen gjennom en sikt og over i en bolle.
  • Tilsett ricotta, olivenolje, eggeplommer, litt revet muskat, salt og nykvernet pepper.
  • Arbeid deigen lett sammen med hendene, og tilsett melet litt etter litt. Deigen skal være lett og ikke for klissete.
  • Unngå å bruke for mye mel – jo mer mel, desto mer gummiaktige blir gnocchiene.

3. Form og kok gnocchi:

  • Dryss litt mel på benken, og rull deigen ut til lange pølser, ca. 2 cm tykke. Skjær dem i biter på ca. 2,5 cm.
  • Kok gnocchiene i små porsjoner i kokende, saltet vann i 3-4 minutter, eller til de flyter opp til overflaten.
  • Ta dem forsiktig ut med en hullsleiv, og vend dem i litt olivenolje for å unngå at de kleber sammen.

4. Lag hasselnøttpesto:

  • Rist hasselnøttene i ovnen ved 160 °C i 8–10 minutter til de er gylne, og la dem avkjøles. Fjern skallet.
  • Plukk bladene av basilikum og persillestilkene.
  • Ha hvitløksfedd, hasselnøtter (spar én spiseskje til pynt), parmesan og olje i en blender, og blend i 1 minutt.
  • Smak pestoen til med salt og nykvernet pepper. Oppbevar den i kjøleskapet.

Servering:

  1. Vend de kokte gnocchiene med et par spiseskjeer hasselnøttpesto og kapers.
  1. Anrett på dype tallerkener, og pynt med grovhakkede hasselnøtter og blomkarse.

Vel bekomme!