© Foto: Claes Bech-Poulsen, Opskrifter og styling: Thomas Herman Hovedrett Hjemmelaget gnocchi med hasselnøttpesto Kom i italiensk stemning med denne oppskriften, som både er enkel og god. Av Thomas Herman — 04. november 2024 middagstips Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Gnocchi ½ kg bakte poteter ½ ss ricotta ½ ss olivenolje 1 store eggeplommer Muskatnøtt, revet 90 g tipo 00-mel Salt og nykvernet pepper Hasselnøddepesto 30 g hasselnøttekjerner 1 potter basilikum 5 Stilker av bredbladet persille 1 fedd hvitløk 30 g Parmesan, ferskrevet 1 dl mild olivenolje Salt og nykvernet pepper Annet ½ ss kapers Litt hasselnøtter, ristede og grovhakkede Blomkarse eller vanlig karse Slik gjør du 1. Forbered potetene: Bak potetene med skallet på i ovnen ved 200 °C i 1 time, eller til de er møre. La dem avkjøles litt. Del de avkjølte potetene på langs, skrap ut potetmassen, og kast skallet. 2. Lag gnocchideigen: Press potetmassen gjennom en sikt og over i en bolle. Tilsett ricotta, olivenolje, eggeplommer, litt revet muskat, salt og nykvernet pepper. Arbeid deigen lett sammen med hendene, og tilsett melet litt etter litt. Deigen skal være lett og ikke for klissete. Unngå å bruke for mye mel – jo mer mel, desto mer gummiaktige blir gnocchiene. 3. Form og kok gnocchi: Dryss litt mel på benken, og rull deigen ut til lange pølser, ca. 2 cm tykke. Skjær dem i biter på ca. 2,5 cm. Kok gnocchiene i små porsjoner i kokende, saltet vann i 3-4 minutter, eller til de flyter opp til overflaten. Ta dem forsiktig ut med en hullsleiv, og vend dem i litt olivenolje for å unngå at de kleber sammen. 4. Lag hasselnøttpesto: Rist hasselnøttene i ovnen ved 160 °C i 8–10 minutter til de er gylne, og la dem avkjøles. Fjern skallet. Plukk bladene av basilikum og persillestilkene. Ha hvitløksfedd, hasselnøtter (spar én spiseskje til pynt), parmesan og olje i en blender, og blend i 1 minutt. Smak pestoen til med salt og nykvernet pepper. Oppbevar den i kjøleskapet. Servering: Vend de kokte gnocchiene med et par spiseskjeer hasselnøttpesto og kapers. Anrett på dype tallerkener, og pynt med grovhakkede hasselnøtter og blomkarse. Vel bekomme! Håndplukket til deg Hovedrett Squashfrittata med oliven og pecorino Hovedrett Vegetariske woknudler Hovedrett Grønnsaker i grønn curry Hovedrett Ølbraisert hjortekjøtt med bjørnebær Hovedrett Pocherte reddiker i salat med ruccola og geitost Hovedrett Quinoasalat med miso-vinaigrette og vaktelegg