
Trøffelrisotto med stekt steinsopp, pecorino og kål
Denne risottoen får umamismak fra smørstekt steinsopp, trøffel og pecorino. Den sprøe grønnkålchipsen er et perfekt tilbehør til den velsmakende retten.
AvLone Kjær
Trøffelrisotto med stekt steinsopp, pecorino og kål
4 personer
Dette trenger du
Sprø kål
- 100 g grønnkål
- Olivenolje Flaksalt
Trøffelrisotto
- 2 sjalottløk
- 200 g risottoris
- 30 g smør
- 2 dl tørr hvitvin
- 7,5 dl grønnsakbuljong/ -fond
- 1 dl crème fraîche, 35 %
- 50 g smør
- 75 g pecorino eller parmesanost
- Saft og skall av 1 sitron
- Flaksalt og pepper
- 1 trøffel, cirka 15 g
- Litt trøffelolje
Stekt steinsopp
- 250 g steinsopp
- 2 ss smør
- Flaksalt og pepper
Slik gjør du
Sprø kål
- Del kålen i grove biter. Skyll den, og slyng den tørr.
- Vend kålen med olivenolje, og fordel den på et stekebrett med bakepapir.
- Krydre med flaksalt, og bak i ovnen ved 200° i cirka 8 minutter.
Trøffelrisotto
- Skrell og hakk løken. Skyll risen og la den renne av. Smelt smøret i en kjele, og stek løken på svak varme til den er blank. Tilsett risen, og la den steke med i cirka 2 minutter, uten at den tar farge. Tilsett hvitvin, og la den koke ut. La risen småkoke mens du gradvis tilsetter buljongen. Rør forsiktig i risottoen. Fortsett å spe med buljongen til risen er myk, cirka 15 minutter.
- Ta kjelen av varmen. Tilsett crème fraîche, smør og revet pecorino. Smak til risottoen med sitronsaft og -skall, flaksalt og pepper.
- Risottoen skal være kremet og bløt. Trenger du å justere konsistensen, kan du ha i mer buljong.
Stekt steinsopp
- Rens soppene med en liten børste og del dem i to.
- Varm smør i en panne, og rist soppen på god varme til den er gyllen.
- Smak til med flaksalt og pepper.
Servering
- Anrett risottoen i en bolle, og riv trøffel over.
- Topp med stekt steinsopp, og drypp over litt trøffelolje.
- Server med sprø grønnkål.