Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Når den kalde årstiden melder sin ankomst, er det tid for suppe! Denne er både fyldig og smakfull – perfekt til hverdagsmiddagen.

Cremet suppe paa jordskokker og musling

Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Selv om sommeren ofte er favoritten når det gjelder råvarer, med friske erter, asparges og jordbær, byr høst og vinter også på smakfulle råvarer. Prøv denne mettende suppen med blåskjell, som fra oktober kan nytes uten bekymring for giftige alger, og jordskokker som er på sitt aller beste akkurat nå. Spinat, vårløk og hvitvin gir retten en ekstra dybde.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1½ dl tørr hvitvin
  • 1 Sjalottløk
  • Salt og nykvernet pepper
  • ½ kg skrellede jordskokker
  • 1 purre
  • ½ l Kraft fra blåskjellene
  • 1 kvist persille
  • 1½ dl kremfløte
  • 100 g Sped spinat
  • 2 vårløk
  • sitron

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene, og skyll dem i flere omganger med kaldt vann.
  1. Kast de blåskjellene som ikke lukker seg når de bankes lett mot bordet, samt de som er knuste.
  1. Kok opp hvitvin, hakket sjalottløk, salt og pepper i en gryte, tilsett blåskjellene, og la dem koke i ca. 4 minutter under lokk, til de åpner seg.
  1. Kast de lukkede blåskjellene.
  1. Ta blåskjellene ut av skallene, spar 8–12 pene blåskjell i skall til pynt, og sil kraften.
  1. Skjær jordskokkene i mindre biter, og ha dem i en gryte sammen med snittet purre, kraft og persille.
  1. Kok opp, og la det småkoke til jordskokkene er helt møre.
  1. Kast persillestilken, og blend suppen med fløte. Smak til.
  1. Ha suppen tilbake i gryten sammen med spinat og snittet vårløk, kok i 1 minutt, smak til med sitron, og hell den rykende varme suppen over blåskjellene.
  1. Pynt med blåskjell i skall, og server med brød.