© Tia Borgsmidt

Oksemørbrad med glasserte rødbeter, bjørnebær og soppsaus

Oksemørbraden får delikat følge av soppsaus og glaserte rødbeter. Med litt planlegging er dette en enkel, lekker og innbydende hovedrett. Den kremete fløtesausen smaker nydelig til det møre kjøttet, saftige rødbeter og sprø chips.

4 personer

Dette trenger du:

Glaserte rødbeter

  • 4 rødbeter
  • 100 g bjørnebær
  • 11⁄2 dl eplemost
  • 1⁄2 dl balsamicoeddik

Soppsaus

  • ca. 20 g tørket sopp
  • 2 1⁄2 dl rødvin
  • 1 ss smør
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 1⁄2 dl kremfløte
  • balsamicoeddik
  • flaksalt og pepper

Oksemørbrad

  • 1 liten oksemørbrad
  • smør til steking
  • flaksalt og pepper

Pynt

  • 1 potte skogsyre
  • rødbetechips

Slik gjør du:

Glaserte rødbeter

  1. Skrubb rødbetene, pakk dem i sølvpapir, krydre med salt og lukk pakkene godt.
  2. Bak rødbetene i ovnen på 200°i ca. én time, til de er møre.
  3. Pakk ut rødbetene, skåld dem og skjær dem i fire.
  4. Ha eplemost og eddik i en kjele og kok inn til det tykner og blir klissete.
  5. Hell laken over rødbetene og bland dem forsiktig med bjørnebær.

Soppsaus

  1. Legg soppen i rødvin i et par timer.
  2. Ta dem opp, tørk dem med tørkepapir og spar på vinen.
  3. Skrell og hakk løken. Press hvitløken.
  4. Smelt smøret i en panne og stek sopp, løk og hvitløk i ca. fem minutter.
  5. Tilsett rødvinen og la det koke inn til halvparten.
  6. Hell på fløten og la det koke opp.
  7. Smak til med balsamico, flaksalt og pepper.

Oksemørbrad

  1. Skjær vekk hinner og sener på kjøttet og gni det inn med flaksalt og pepper.
  2. Smelt smøret i en panne og brun mørbraden på alle sider.
  3. Ha den i en ildfast form og stek den ferdig i ovnen på 180° i ca. 12 minutter.
  4. La kjøttet hvile i ti minutter før det skjæres opp.

Servering

  1. Fordel soppsaus på tallerkenene.
  2. Anrett med kjøtt og glaserte rødbeter oppå.
  3. Krydre med flaksalt og pepper og topp kjøttet med rødbetechips.
  4. Pynt de glaserte rødbetene med skogsyre.