Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Tveit & Tornøe er årets designere

Åse Kleveland delte ut den gjeveste prisen til Tveit & Tornøe under BO BEDREs designpris 2010.

© Elisabeth Sperre Alnes

Den bergensbaserte designduoen Tveit&Tornøe fikk hovedprisen Årets designer under BO BEDREs designpris 2010 på Ekebergrestauranten i Oslo torsdag kveld. Prisutdeler Åse Kleveland overrakte prisen til Atle Tveit, som manglet selskap av makker Lars Tornøe denne kvelden.

© Elisabeth Sperre Alnes

Tveit&Tornøe ble etablert i Bergen i 2006. Atle Tveit og Lars Tornøe har begge har mastergrad i møbel- og romdesign fra Kunsthøgskolen i Bergen. De fokuserer på møbeldesign og produktdesign, men jobber også mye med design av interiør, utstillinger og andre romlige prosjekter.

Tveit&Tornøe lanserte i 2009 flere produkter bl.a. for Fora Form, Helland og Materia. Lenestolen "Bone" er ett eksempel på deres lekre design. Flere av produktene deres er også valgt ut som en del av den offisielle markedsføringen av norsk design.

© Tveit&Tornøe

BO BEDREs designpris ble arrangert for andre gang i år, med blant andre Åse Kleveland, Olaf Thommesen og Marthe Krogh som prisutdelere.

  • Vi hadde veldig mange fine kandidater i år, og vi er kjempefornøyd med de flotte vinnere, sier sjefredaktør i BO BEDRE, Grete Sivertsen.

Her er hele den imponerende vinnerlisten:

Årets designer: Tveit&Tornøe.

Årets design: Sofaen Enveloppe av Inge Sempé for LK Hjelle.

Årets nykommer: Daniel Rybakken.

Årets lampe: Serien "Up" av Norway Says.

Årets grønne design: Møbelprodusenten Norrgavel.

Årets leserpris - beste Norske designprodukt: Wik & Walsøe med alveporselenet.

© Elisabeth Sperre Alnes

Håndplukket til deg