Live Brekke: – Jeg er inspirert av norsk funksjonalisme

For designer og interiørstylist Live Brekke er det viktig at all design skal være gjennomarbeidet og bærekraftig - få hennes beste interiørtips her.

Foruten å være både designer og interiørstylist, startet tidligere ELLE Decoration redaktør, Live Brekke i 2020 Pagina – et eget designstudio inspirert av klassisk skandinavisk designfilosofi.

Har du en signaturstil?
– Enkel design med vakre linjer, en diskret eksklusivitet og statement pieces.

Hvor henter du inspirasjon?
– Jeg er inspirert av norsk funksjonalisme, og fascineres av hvordan materialer, former og farger ble kombinert den gang. Pagina er et helhetlig univers, der alt passer sammen på en spennende måte. Ofte starter det med et materiale, en farge eller en form. Vi utforsker kunst og det unike i ulikheter, samtidig som vi hyller det vakre i hverdagen.

Hva skal man satse på hvis man vil gjøre noe med boligen, men har begrenset budsjett?
– Det er en klisjé, men det beste man kan gjøre er å male og henge opp gardiner. Det er også verdt å legge litt penger i oppbevaring fordi det gjør at alt ser mye mer gjennomarbeidet ut. Jeg er også flink til å finne fine ting på finn.no, og deler herved mine beste søketips: Expo Nova og Italiensk design (i to ord). Det kommer opp mye rart, men innimellom finner du noen utrolige skatter.

Core Coffee Table fra Pagina har en elegant og tidløs form. Bordet er laget av eikefiner, men finnes også i en versjon av travertin.

Hva er den største feilen folk gjør med interiør?
– De bor seg inn. Når du skal innrede en bolig må alt planlegges fra starten. Selv om det ikke er penger til å gjøre alt med en gang, må det legges en plan slik at du får et helhetlig resultat.

Hva er ditt beste interiørtips?
– Våg å stole på magefølelsen, eller få profesjonell hjelp hvis ikke du har en. Innred som italienere og franskmenn – i hele stuen og ikke bare langs veggen mot tven. Ikke kjøp designkopier. Det funker aldri.

Hva står øverst på ønskelisten din?
– At noen skal komme og bygge inn Ikea-skapene mine og nytt bad.

Serviset melk er både subtilt og vakkert – og visstnok et servise som gir deg lyst til å spise mer.

Målet med pagina er å lage objekter som du kan falle for om og om igjen. Apollo glassene gjør fredagsdrinken til et rituale.