Ingrid Bredholt: – Det å skape er en form for poesi

Ingrid Bredholt (28) er designer og er én av to som står bak det konseptuelle galleriet Sorgenfri i Oslo. Les her og bli kjent med fjorårets vinner av Årets Nykommer under BO BEDREs designpris.

Ingrid Bredholt har utdannelse innenfor mote og industridesign fra Milano. I 2021 ble hun kåret til Årets Nykommer under BO BEDREs designpris.

© Ingrid Bredholt

Ikke bare driver Ingrid Bredholt sitt helt eget klesmerke, hun står i tillegg bak Sorgenfri, et konseptuelt galleri som fremmer kunstnere i krysningen mellom kunst og design. Nå er hun i tillegg i gang med flere designsamarbeid for blant annet Hadeland Glassverk og Fjordfiesta.

Hva inspireres du av?
– Det er mye som inspirerer meg, og jeg tror ikke alltid at man er klar over hvor og når man blir inspirert. Jeg føler meg ofte inspirert, det kan være tanker og ideer som bare oppstår eller minner fra drømmer.

Hos Gaia i Oslo har Ingrid stått for utformingen av interiøret. Bordet er spesiallaget og designet spesielt til stedet.

© Ingrid Bredholt

Har du en signaturstil?
– Jeg har sikkert en signaturstil eller et formspråk man kan kjenne igjen, men det er vanskelig å definere selv. Jeg tror det er en synlig kryss-estetisk vibe i det jeg lager. Jeg er nok mer maksimalistisk enn skandinavisk i stilen. For tiden er jeg betatt av brutalisme og brasiliansk arkitektur.

Hvordan arbeider du med design?
– Jeg søker alltid en form for futurisme. Jeg jobber på intuisjon og magefølelse. Når du designer gjør du det fordi du skal finne en bedre løsning på noe, men jeg synes det å skape er en form for poesi. For meg er det minst like viktig å lage noe som berører følelsene og sjelen.

Seks prototyper av sko i glass som Ingrid har designet for Hadeland Glassverk.

© Ingrid Bredholt

Hva jobber du med for tiden?
– Akkurat nå jobber jeg med en serie nummererte glassobjekter (les: sko og vesker) for Hadeland Glassverk. I tillegg er jeg i gang med en ny lampeserie som jeg opprinnelig tegnet som en del av interiøret til Gaia i Oslo. Jeg har også et pågående prosjekt med Fjordfiesta. Å lage møbler i tre er ganske nytt for meg så jeg finner det svært spennende.

Har du noen spennende fremtidsplaner?
– Reise og spise digg mat, og kanskje jobbe mer fokusert med mitt eget klesmerke, Mardou&Dean, igjen.

Hva står øverst på ønskelisten din?
– Sol og lappen.

Galleriet Sorgenfri startet Ingrid sammen med Vaar Bothner i 2019. Galleriet har fått anerkjennelse både i Norge og internasjonalt

© Ingrid Bredholt

Ingrid og en vevestol hos Kvadrat i Innvik, Norge.

© Ingrid Bredholt