10 enkle og raske kaker som aldri slår feil

Mangler du en idé til en enkel kake? Her er alle de sikre slagerne fra kakekjøkkenet: Sjokoladekake, banankake, eplekake og med marengs. Finn alle oppskriftene nedenfor - som er både enkle og SUPERGODE.

Chokoladekage: Nem opskrift på lækker chokoladekage
© Half Baked Harvest

Noen ganger må det bare gå fort. Derfor er det bra at det er så mange enkle kaker der det bare er å: 1) ta frem bakebollen , 2) tilsette ingrediensene og 3), inn i ovnen.

1-2-3 - og vips så har du en kake som er klar til å mette småsultne mager så fort den kommer ut av ovnen.

Enkle kaker kommer i mange former og fasonger - og vi har blant annet samlet noen av klassikerne; sjokoladekake, banankake og eplekake.

I de fleste kakene er det svært få ingredienser som skal til - faktisk helt ned til 3 ingredienser. Og til og med tilberedningstiden er kort. Selv om baketiden varierer i noen grad, er det uansett i det som avgjør hvor enkel kaken er - den baker heldigvis seg selv inne i oven.

Enkel og luftig sjokoladekake

I denne deilige sjokoladekaken som forøvrig er verdens enkleste, blander du først de våte og de tørre ingrediensene hver for seg, hvor de til slutt blandes sammen. Til sist pyntes kaken med en supergod glasur.

Som bonus forblir kaken luftig og lett selv etter 3-4 dager i kjøleskapet.

Banankage: Nem opskrift på ekstra svampet banankage
© Frederikke Heiberg

Ekstra luftig banankake

Banankake er også en sikker hit. Det er spesielt lurt hvis du har noen bananer som har begynt å bli brune. De er de beste.

Denne oppskriften på banankake legger til gulrøtter og svisker for en ekstra luftig og seigt resultat!

nem kage Popkage med chokolade og karamel
© Thomas Dahl

Popcornkake med karamell

I denne popcornkaken skal det kun brukes popcorn, 55 % sjokolade og kondensert melk.

Hemmeligheten bak oppskriften på popcornkaken innebærer først å blande sjokoladen og popcornet sammen og deretter helle den kondenserte melken over etter den har kokt. Popcornkake: en enkel deilig karamellisert snackkake.

Nem kageopskrift på kage med chokolade og nødder
© Frederikke Heiberg

Oppskrift på sjokoladekake med marsipan og nøtter

Denne enkle kaken er fylt med sjokolade, og med hele 4 forskjellige slags nøtter har den også en deilig krønsj i seg. Du finner oppskriften her.

Les også: Slik lager du banansplitt-is på 20 minutter!

Marengskage med bær

Enkel kake med marengs

Er marengs en dessert eller en kake? Begge deler. Det tar uansett ingen tid å blande «deigen» til marengs. Det som tar lengst tid i denne marengskaken er den lange steketiden på lav varme (60 minutter).

Blir den for lang for deg, kan du også kjøpe en marengsbunn hos bakeren eller et annet sted. Kremen her består av fromage frais, appelsin, vanilje og rørsukker. Toppingen er bær, nøtter, appelsin og mynte. Finn oppskriften på den enkle kaken her .

Nem opskrift på hindbærkage med hindbær og vanilje
© Frederikke Heiberg

Oppskrift på bringebærkake

Kaker med bær er en kjær klassiker – og vi liker spesielt godt bringebær i kake. Her får du Morten Heibergs deilige oppskrift på en luftig bringebærkake, som er enkel å lage.

Nem opskrift på kage: æblekage med vanilje
© Frederikke Heiberg

Eplekake med vanilje

Eplekake er en annen kjent favoritt. Den kan lages etter mange forskjellige oppskrifter – men vi har funnet en enkel oppskrift på den deilige kaken. Prøv den enkle eplekaken her.

Oppskrift på sjokoladekake med chili

Denne sjokoladekaken smaker herlig med et lite streif av chili og rosépepper. En kake som treffer smaksløkene mer og varmer bedre skal du lete lenge etter! Du finner oppskriften her.

© BO BEDRE

Drømmekake

Denne kaken må du bare prøve. Drømmekaken er en klar favoritt, nettopp på grunn av dens aromatiske smak og saftige kokos-topping. Dette er kaken som garantert vil falle i smak hos både store og små. Du finner oppskriften her.

© Karolina Kolodziejczak / Unsplash

Ostekake med tre ingredienser

Denne ultraenkle og supergode ostekaken har kun tre ingredienser, men smaker helt fantastisk! Få oppskriften her.