Enkel og rask bringebærkake til ettermiddags-kaffen.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Dette trenger du
66
g
bringebær
83
g
hvetemel
75
g
smør
58
g
sukker
1
stykk
egg
40
g
mandelmel
vaniljekornene fra ½ stang
¼
dl
søtmelk
Slik gjør du
Bringebærkake
Forvarm ovnen til 170°. Smør en kakeform med smør på sidene, og legg bakepapir mellom bunnen og ringen før du strammer til. Ha litt sukker i formen og flytt rundt på formen slik at sukkeret fester seg til sidene.
Ha bringebærene i en bolle, ta 2 ss av melet og vend det rundt med bærene. Pisk smør og sukker sammen i en mikser, og tilsett ett egg om gangen.
Bland mel, mandelmel og vaniljestang og vend det inn i deigen. Og til slutt bærene. Stek kaken i ca 50 minutter midt i ovnen.