Bringebærkake - enkel og enestående

Denne bringebærkaken er perfekt til kaffen - og så lett å lage.

Nem opskrift på hindbærkage med hindbær og vanilje © Frederikke Heiberg

Deilig bringebærkake

Enkel og rask bringebærkake til ettermiddags-kaffen.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du

  • 66 g bringebær
  • 83 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 58 g sukker
  • 1 stykk egg
  • 40 g mandelmel
  • vaniljekornene fra ½ stang
  • ¼ dl søtmelk

Slik gjør du

Bringebærkake

  1. Forvarm ovnen til 170°. Smør en kakeform med smør på sidene, og legg bakepapir mellom bunnen og ringen før du strammer til. Ha litt sukker i formen og flytt rundt på formen slik at sukkeret fester seg til sidene.
  1. Ha bringebærene i en bolle, ta 2 ss av melet og vend det rundt med bærene. Pisk smør og sukker sammen i en mikser, og tilsett ett egg om gangen.
  1. Bland mel, mandelmel og vaniljestang og vend det inn i deigen. Og til slutt bærene. Stek kaken i ca 50 minutter midt i ovnen.